Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Ahoj, člověk dneska furt sahá po mobilu, ale mě už z toho bolí hlava.
Rozhodl jsem se naučit hrát na harmoniku, ale vůbec nic (a ani nikdo z okolí) o tom nevím.
Podle webu jsem si zjistil, že chromatická harmonika je podobná piánu. Jak ale vybrat nějakou dobrou pro začátečníka? Zkusil sem nablind jeden obchod, ale instinkt i pitomý úsměv prodavače mi napověděl, že to, co mi chtěl prodat byl šmejd.
No, asi nejsem ten pravý, ale sestra se mě na tenhle nástroj kdysi snažila naučit. Bylo to zbytečné Ale kdybys něco konkrétního (k technice) potřeboval vědět, můžu se jí zkusit zeptat.
Jinak nepíšeš kolik peněz bys do toho dal- ono to rozmezí je docela velké...
http://kytary.cz/dechy-a-smycce/harmoni ... tAodE04AGA
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Kdysi jsem se učil na to hrát, sice to nějak nedopadlo, ale hledej na http://www.haaf.cz (sekce články). Nechce se mi to všechno vypisovat, ale prostě chromatika je pro začátečníka zbytečnost.
To bych tak jednoznačně neviděl: ani na akordeon nejde začít od prostředka. Technika hry, tahání měchu, řazení basových akordů, to všechno chce cvičit od základů.
Nejblíž máš v Mostě nějakého Vinše. Na Chomutovsku to, pokud vím, nikdo neizeruje. Leda až na Lounsku, tam by jich mohlo být víc.
Npřed si to prober s někým, kdo umí.
No nevím , jsou od toho lidušky . Oběma mým výrostkům jsem učení naordinoval . Však mne to přišlo dohromady na 40 litrů , kolik doplatilo školství netuším . Za rozumnou s dobrou mechanikou a nerozladěnou harmoniku počítej desítku . A můžu ti sdělit , že mladíci po praxi s dospělou mašinou nechtějí o nějakém tříčtvrťáku či dokonce půlce ani mluvit . V pátek dělá mladší závěrečky a jak s "uměním" hraní na akoreon naloží , nevím . Jen jedno ti sdělím , že oba hráli DENNĚ 3/4 hodiny . Ale nyní je znát , že s vercajkem něco umí . Na další snad hraní jsem jim koupil 3/4ku , ale u bazárníka , co o tom neměl pojem za 4,5 litru . Měl jsem ji na vyzkoušení v Hradci , hned by mi za ni dal devítku . Klukům úplně nevyhovuje , má jem 5 řad basů . Kupuj jedině se šesti . No a k původní otázce . Myslím , že např. učitelka , co kluky učila , má nyní málo práce . Tak si myslím , že by stálo za to , nějakou v lidušce , tobě blízké , oslovit . No stojí to prachy , ale minimálně techniku sám těžko nalezneš . Občas dostali noty a třeba ani nepřišli na to , jak prsty pro tu kterou etudu seřadit , aby se hrálo snadněji ....