Zesilovač Tesla AZS217

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Toyota

Zesilovač Tesla AZS217

#1 Příspěvek od Toyota »

Zdravím, mám doma zesilovač Tesla AZS 217, ale bohužel nejde výstup z repro. Má někdo zkušenost s opravou tohoto problému? Díky. Honza.
jirkati

#2 Příspěvek od jirkati »

Co jsi naměřil? Jsou napájeny koncové zesilovače? Fungují všechna napětí ze zdroje?
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

málo informací, schéma, avomet máš ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Zde na stránkách je dobrý popis . Zadej do hledat názav zesu . Jestli ty sdružené vypínače někdo nakopl , tak může být chyba jen tam .
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Jde o Isostaty, které by leckdo mohl mít i v zásobách. U síťového vypínače dokonce ani není na závadu dlouhá doba skladování, případné zčernání povrchu kontaktů se rychle omlátí používáním. Stejný síťový vypínač používala Tesla přes 20 let snad ve všech televizích a síťových rádiích.
Jo, a duplicitně založené vlákno jsem ti smazal. Poptej si tlačítkovou soupravu tady.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Vedle jsem ti psal , že máš poslat adresu . Pošlu ti s jiným uchycením , lze jednoduše vyměnit . Když se nevylomí výstupky , za které jednotka drží v základní kovové liště .
ZVUK2000

#7 Příspěvek od ZVUK2000 »

Otázkou je zda jde opravdu o isostaty. Prvně je přemosti zda jsou opravdu v háji.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Škoda , že Hill nesesypal to vedlejší vlákno sem . Jinak sem můžeš zvuku nasypat dalších 20 důvodů , proč to možná nejde .
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Bohužel - slučování vláken engine nepodporuje, proto ten dohled nad duplicitou. Ostatní cesty ke sloučení jsou pro stabilitu fóra (především pro integritu databáze) potenciálně nebezpečné...
Hifista

#10 Příspěvek od Hifista »

Toyota: jelikož tvé zadání naprosto nestačí ani na hrubé určení závady, měl jsi spíše položit dotaz: kdo mi to je schopen opravit?
Chceš-li nějakou radu, je nutno přístroj proměřit, zjistit blíže která část nejde a pak teprve pokládat otázky k nápravě problému.
Toyota

#11 Příspěvek od Toyota »

Díky všem za radu, ale jelikož jsem laik, tak to proměřování bude oříšek. Pokud něco zjistím, napíšu.
fredis

#12 Příspěvek od fredis »

Třeba se ozve někdo z Prahy nebo okolí a pomůže :lol: . Ať ho zbytečně ještě víc nedorazíš. Sám přiznáváš, že o tom nemáš ani páru.
petan_ok

#13 Příspěvek od petan_ok »

Zdravím Vás,prosím poradí někdo? Mám zesilovač AZS 217,repro ARS 9104, gramofon NC 450 a sluchátka ARF 300. Hudba z gramofonu a zesilovače v reproduktorech pro moje uši dobrá ale ve sluchátkách s volume doprava je slabá hlasitost a je to docela i dost zkreslené.Jsou tyto sluchátka pro AZS 217 použitelná,nebo je nějaký problém v zesilovači?
Za každou radu děkuji.
konosuke

#14 Příspěvek od konosuke »

jednoduše, uprav hodnoty rezistorů co napájí sluchátka nevím sice jak jsou zapojena v tom konkrétním zesilovači (kouknu do schémátka na webu) ale stačí k výstupu pro repra přes sériový rezistor 500-1000Ω / 1-2W a hodnotu zkusmo doladit podle žádané hlasitosti ve sluchátkách
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
BOBOBO

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Jenomže kono z typu dotazu mi přijde , že tomu nerozumí . Kdyby něco v elektrice dělal , tak toto už má . Ještě dříve bych si vyzkoušel ta sluchátka jinde . Ano i sám pro sebe jsem snad všude zmenšoval origo odpory . Pokud chce mít ve sluchátkách 120dB , tak už může zesik limitovat. Ale nejdříve vyzkoušet jinde !
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“