nabíječ Pb 24V akumulátorů
Moderátor: Moderátoři
- broukator-ps
nabíječ Pb 24V akumulátorů
obracím se s prosbou o radu jak otestovat a rozchodit dobíjení 24V= olověných akumulátorů pomocí dobíječky: FARHZEUGLADEGERAT Tp: E24/30 F-Nr.: 99234/2 . jde o 30A dobíječku pro 24V= akku.
po zapojení do zásuvky mám na výstupu napětí okolo 30V. ale tím, že jsem ji obdržel z 2. ruky a nemám žádné další info, tak is netrofám ji rovnout "vrazit" na svorky olověného akku.
> poradíte mi, jak postupovat abych nezničil dobíječ ani akku?
> máte někdo plánek rpo střeva dobíječky? nebo s ní nějakou zkušenost?
těším se na vaši odezvu.
BroukAtor
- Přílohy
-
20140921_140811.jpg- štítek dobíječe
- (149.87 KiB) Staženo 155 x
-
20140921_140757.jpg- nabíječ pohled zepředu
- (257.93 KiB) Staženo 123 x
Pokud se u střídavého přístroje měřené napětí nějak podstatně odchyluje od sinusového průběhu, tak s běžným přístrojem (bez funkce trueRMS) dojdeš k pozoruhodným výsledkům a přesto je všechno v pořádku.
U stejnosměrného přístroje to platí stejně tak v případě, že je napětí sice stejnosměrné, ale proměnlivé. A pokud se frekvence impulsů vhodně potká se vzorkovací frekvencí AD převodníku, tak se na displeji může zobrazit téměř cokoli od nuly do nekonečna
Nejlépe to zkusíš takto:
- změříš napětí na prázdno, jestli to nedává nějaké úplně pitomosti
- připojíš baterii a změříš napětí znovu
Při prvním měření, které již máš za sebou, jde o to, aby tam bylo nějaké napětí a to nebylo třeba 230 voltů a podobně.
Při druhém měření bude dobíječ zatížený a jeho svorkové napětí klesne. A akumulátor bude pracovat jako filtr a tím vyhladí napětí a měřící přístroj začne měřit rozumně.
- Přílohy
-
VOLTRONIC battery charger.jpg- (38.5 KiB) Staženo 167 x