zápach dešťové vody v nádrži
Moderátor: Moderátoři
zápach dešťové vody v nádrži
Samozřejmě jsem gúgloval, ale nic rozumného a hlavně konkrétního jsem nezjistil.
Problém - mám betonovou podzemní nádrž na dešťovou vodu, 4 kubíky.
Vodu tam ze střechy pouštím přes 2 filtry, hrubý tvoří silonová záclona, jemný tvoří nohavice dámských punčocháčů (bez narážek prosím). Takže smetí, listy, větvičky, hmyz, mravenečci atd. se tam nedostane, leda tak nějaký prach či pyl.
Přesto asi tak dvakrát do roka voda začne smrdět, to trvá třeba týden-dva, pak to samo přestane. Zkoušel jsem SAVO, dávkování jsem dal větší než doporučují do studny, protože vodu používám jen jako užitkovou (mytí, zalévání zahrady), ale nepomohlo to.
Prosil bych tedy o radu (ne prosím teoretický chemickofyzkální rozbor problému), tedy radu typu "nasyp tam ty a ty konkrétní tabletky, nalij tam tuto chemii atd", jak se to jmenuje a kde to seženu.
Děkuji.
Jinak na filtraci dešťovky se používalo i nějaké to uhlí (aktivní)?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Rybám to evidentně nevadí.
Vápno se používá pro snížení kyselosti odjakživa.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Voda je tam i v létě velmi studená.
Přípravky na bázi chloru (savo) nepomáhají, ale zkusím ten přípravek SAGEN s dusičnanem stříbrným - dneska jsem ho koupil, po nějaké době dám vědět, jestli to pomohlo.
forbidden píše:Snad by stačila vhodně dávkovaná modrá skalice. O vhodným dávkování je třeba si něco přečíst.
Modrou skalici jsme zkoušeli jen jednou, expert z vodohospodářský správy napočítal 20 kg + 14 kg vápna na regulaci PH do 120 000 m3 vody. Byl to žulový lom 18-23 m hluboký a účelem bylo vyčištění od řas a zvýšení viditelnosti. Problém byl, že bylo zarybníno. I když se dušoval, že se nic rybám nestane, okouni byli břichem vzhůru. Kapři, štiky, amuři, tolstolobyci, líni, červenopeřice a taky s podivem raci to přežili. Voda se výrazně zlepšila ale další rok řasa znova.
Kvůli ceně a nejistýmu výsledku jsme to již nikdy znova nezopakovali.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pokud tohle neudelas, bude to jen strileni od pasu, nevis pak jestli pomohlo cos tam nalil nebo smrad odeznel samovolne apod.
A kutilmile - nelituju tě