Zesilovač CENTAUR DS-20, odpojovač reproduktorů
Moderátor: Moderátoři
Zesilovač CENTAUR DS-20, odpojovač reproduktorů
zdravím, máte někdo ponětí o tomto zesilovači? Je to konec 2x 400W do 4 ohmů takového cosi jako "garážové" rádoby "kvalitní"? Potřeboval bych k tomu schémátko. Zesilovač jako takový funguje, problém je s odpojovači reproduktorů. Připadám si jako že jsem v životě nikdy nic neopravil! Odpojovače se nesepnou! Na výstupech je vše jak má být a nevidím důvod, proč nepřijde impulz pro sepnutí relátek. Je to taková bastl konstrukce. Už jen z principu bych to chtěl opravit. Odpojovače se dají sice koupit jako hotové, tak jako stavebnice, ale relátka jsou jen na 10A, a tak bych to musel "dobastlit" a to se mi opravdu moc nechce. Moc by mi pomohlo a předem děkuji za info. Na desce odpojovačů je podle mě všechno OK.
- Přílohy
-
P1010635.jpg- (216.22 KiB) Staženo 221 x
-
P1010633.jpg- (122.38 KiB) Staženo 179 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Já kdysi řešil nějaký trošku podobný zesilovač, sice s jiným problémem, ale ve finále jsem se dopátral k tranzistor, kterému uhnil emitorový vývod. Prostě tam chyběl. Klidně tam můžeš mít něco podobného.
A vzhledem k tomu, že ty ochrany nebudou nějak složité, tak bych začal tím, že bych si obkreslil jejich schéma.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Přílohy
-
schema_odpojovače_reproduktorů.jpg- (176.34 KiB) Staženo 148 x