Jak rozebrat kávomlýnek Krups GVX 242
Moderátor: Moderátoři
Jak rozebrat kávomlýnek Krups GVX 242
Koukám na to jako puk a nikde jsem nenašel něco, co by rozebrání umožnilo.
Nevíte někdo jak na to?
https://i.cdn.nrholding.net/5340316/450/450/
Díky za každou radu
- Přílohy
-
450.jpg- (4.19 KiB) Staženo 302 x
Nejspíš máš zlomené tlačítko - hledej objednávací číslo SS-192851 - mají ho třeba tady nebo tady.
Nejprve jsem musel v mezeře malé asi 0,3mm odehnout ty 3 zobáčky na tom bočním knoflíku. Musejí se odehnout všechny tři najednou, nebo je hrubou silou ohnout trvale s rizikem, že je ulomíte a knoflíka tam pak nebude držet. Je to plast. (Proto asi nabízí ten servis oba díly najednou - mají s tou závadou zkušenost). Pozor je tam ještě perko a plastový váleček co zapadá do rohatky v knoflíku. Ty vyskočí a pak jsem je hledal 1/2 hod. po podlaze.
Pak jsem šel na to vysunutí pláště. Zespoda (vlastně musíte otočit mlýnek vzhůru nohama) je to úplně natěsno a jsou tam 4 západky-zobáčky co zapadají do lůžek v plášti. Zase se ty zobáčky musí vysunout ze všech 4 lůžek najednou. V obou případech jsem si pomohl slabými ocelovými planžetami = šroubovákem odenout plášť v místě západky a po vysunutí z lůžka jsem tam strčil planžetu. Pak postupně na všech 4 místech. Nijak lehce ten plášť nešel dolů a musel jsem použít šroubovák jako páčidlo. Západky(zobáčky) jsem raději ubrousil, kdybych mlýnek ještě někdy rozebíral (abych se znova netrápil) a plášť jsem zajistil dvěma vruty zespoda mimo umístění nádobky.
Abych se dostal k tomu vypínači, musel jsem ještě odštoubovat 2 šroubky a vysunout další 2 zobáčky (snadno).
A opravdu bylo to tlačítko vypínače u upevnění šroubkem ulomené. U šroubku je 1mm silný plast co má sloužit jako perko pohybu tlačítka vypínače zpět (!). Dá se sehnat za 65 Kč +poštovné, ale než bych čekal na doručení, tak jsem to slepil lepidlem na PVC a z obou stran lomu jsem přilepil takovou malou dlahu z 0,4mm pružného plastu. Naštěstí tam je místo.
To tlačítko vypínače trpí, protože mlýnek má poslední min. polohu časovače mletí pro 2 porce, takže když chcete namlýt jen jednu porci, tak musíte mlýnek tlačítkem nejen zapnout, ale i vypnout dřív, než by vypnul automaticky.
Takže to vidím tak, že konstruktér udělal několik zbytečných chyb, které kazí dojem z docela dobrého mlýnku (i když také jeho cena cca 1500Kč je přepísklá=chyba).
No hlavně že si budu moct zítra ráno udělat presso tak jak jsem zvyklý (z vlasnoručně upražené čerstvé a čerstvě umleté výběrové kávy).
Ještě jednou díky ohryzek36 - sám bych na to nepřišel