Správná funkce ABS
Moderátor: Moderátoři
Správná funkce ABS
Při prudkém zabrzdění na kluzkém povrchu se funkce ABS spustí, ale pracuje dál, i když brzdový pedál uvolním, a to až do úplného zastavení.
Zkoušel jsem to pouze při malé (krokové) rychlosti, při větší jsem to raději nezkoušel. Jiná auta, která jsem řídil, to nedělají. Na STK bez problémů, ale tam zřejmě ABS odzkoušet nemohou.
Kontrolka ABS nesvítí.
Zítra jdu na diagnostiku, mám totiž také problém se stále svítící kontrolkou airbagu, tak to spojíém s kontrolou ABS a hned budu informovat.
CIM je ta deska se snimacem uhlu volantu ze?
Jinak nevim, jak je astra zapojena, ale ze by nefunkcni pytel (nejspis taky studenak kdyz porad sviti chyba) delal toto s ABS je fakt divny... to se me nejak nezda...
Kazdopadne bych se mozna mrknul na spinac v brzdovym pedalu, jestli nezustava sepnutej nebo neco...
Mozna by stalo za pokus tu chybu zreprodukovat s nejakym kamosem, aby ti rekl jestli ti treba u toho nezustavaji i svitit brzdovy svetla...
Ale treba to tak fakt ma byt a resime tu blbosti
S tou kontrolou brzdového spínače je dobrý nápad, požádám kolegu ať se podívá jak svítí při tom brzdovká světla, nebo to zkusím nasnímat foťákem.
Co se týká ceny - účtují za hodinu právě tech necelých 450 Kč vč. daně, jedná se mimochodem o značkový servis Renault. Dělali mi tam nedávno geometrii přední nápravy za stejnou cenu.
Když jsem měřil kabely k airb., jsou zkratované (0Ω, běžným multimetrem).
Zkrat je v konektoru, který se připojuje do airb., je tvořený cívkou navinutou na feritové tyčince poměrně silným Cu drátem.
Jakým způsobem testuje řídící jednotka připojení airb. nevím- jestli komunikuje nebo měří impedanci...
Ale s ABS by to nemělo mít nic společného.
Jirka