Napájení 100 paral. zapojených diod měnících barvu
Moderátor: Moderátoři
Napájení 100 paral. zapojených diod měnících barvu
potřeboval bych poradit s pravděpodobně primitivním obvůdkem.
Kamarád si pořídil následující diody:
http://www.ebay.com/itm/321611501121?_t ... EBIDX%3AIT
Chce napájet 100 těchto paralelně zapojených diod měnících barvu/(také impedanci?).
Hádám, že nejjednodušší je použít nějaké malé trafíčko 230/5 V a pak dělič napětí a dosáhnout tím požadovaných 3,6V. To by šlo asi jen za předpokladu konstantní impedance. V případě, že se impedance mění (pokud se mění a nemslím si to celou dobu špatně) bude potřeba nějaký stabilizační prvek ? Něco jako LM317 ?
Pokud píšu nesmysli, tak to prosím neberte v potaz a navrhněte mi prosím nejjednodušší řešení.
pokud správně chápu tuhle LED, tak má asi nějak pomalu přeblikávat mezi barvami? Potom bych čekal, že to nebude prostá LED, ale bude tam nějaká elektronika. Potom by třeba zapojování paralelně nebylo zas takový problém.
Ovšem proti této úvaze trochu stojí parametry- Uf=3,6V, If=30mA.
Ví tedy někdo, jak jsou tyto LED reálně vytvořeny?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
A máš pravdu, asi by nebylo od věci zkusit tu LED změřit.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Žravost se mění podle toho jak to bliká. https://youtu.be/BKW3vOyaoCA
Žravost se mění podle toho jak to bliká.
Už tě někdy nějaká LED kousla?
Já mám pocit, že kdybych tě někdy poznal osobně, tak bych ti možná rozumněl pozdrav
- weed_smoker