multimetr Philips PM-2544

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
c53

multimetr Philips PM-2544

#1 Příspěvek od c53 »

Ahoj, dostal se mi na stul mutimetr Philips PM2544. Sice "v plne palbe" s necim co je jako logicka sonda a pak jeste nejaky dalsi adapter u ktereho vubec netusim o co jde. Nemate nekdo uzivatelsky manual nebo nedejboze i servisni manual? Pripadne jste s nim nekdy merili? Bezne veci s tim merit umim, ale ma to v na celnim panelu napsano "logic multimeter" a je to snad nejak i jako logicky analyzator a nevim vubec co si mam pod funkcemi s tlacitky napr. "QUALIFIER", "CLOCK", funkce "SIGNATURE" na volici funkci atd. predstavit. :?: Na netu nic neni, jen papirove manualy ke koupi na ebay s postou za cca 30E a to se mi zatim nechce investovat. Dekuji za jakoukoli odpoved, navedeni na stopu co to sakra je.
Přílohy
Philips PM-2544.JPG
Takhle to vypada
(58.08 KiB) Staženo 191 x
Yarda1

#2 Příspěvek od Yarda1 »

Funkce "SIGNATURE" mi připomněla přístroj "Příznakový analyzátor", tak jsem trochu hledal:
http://hidden.j-stranky.cz/dat/pdf/EM4/ ... obvodu.pdf
Zkus sem dát i fotku té logické sondy a adaptéru co netušíš k čemu je.
IMHO bez manuálu si ani nevrzneš.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Habesan »

Kdyby tak nějaký počítač shromaždoval do své paměti internetové stránky a pak umožňoval vznést dotaz, jestli se na nějaké stránce vyskytuje určité slovo nebo skupina slov (číslic a písmen).

Já úplně vidím, jak si stěžuješ, že neumíš anglicky / německy (francouzsky ani česky) ...
bama.edebris.com/ ... PM2525_user_manual.pdf
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Hydrawerk

#4 Příspěvek od Hydrawerk »

Návod na PM2525 jsem našel také, ale to je o dost jiný přístroj, nejspíš BEZ toho logického analyzátoru, nebo co to je.
Přílohy
pm2525 pic03.jpg
(42.67 KiB) Staženo 158 x
PM2525 pic2.jpg
(116.73 KiB) Staženo 163 x
PM2525 pic1.jpg
(57.07 KiB) Staženo 169 x
c53

#5 Příspěvek od c53 »

Yarda1 píše:Funkce "SIGNATURE" mi připomněla přístroj "Příznakový analyzátor", tak jsem trochu hledal:
http://hidden.j-stranky.cz/dat/pdf/EM4/ ... obvodu.pdf
Zkus sem dát i fotku té logické sondy a adaptéru co netušíš k čemu je.
IMHO bez manuálu si ani nevrzneš.

Diky za stopu, ano, tvari se to dost podobne, dokonce ten adapter co nechapu ma, jako je ve vyse zminovanem textu, vstupy "GND, CLOCK, START, STOP" eventuelne "START/STOP, QUALIFIER" a vypada to tudiz ze o tohle v pricipu jde, viz. obrazek. Diky za prispevek.
Přílohy
HP_PM2544-prislusenstvi_1024x751_2.jpg
adapter a sonda k zarizeni
(106.89 KiB) Staženo 190 x
c53

#6 Příspěvek od c53 »

Habesan píše:Kdyby tak nějaký počítač shromaždoval do své paměti internetové stránky a pak umožňoval vznést dotaz, jestli se na nějaké stránce vyskytuje určité slovo nebo skupina slov (číslic a písmen).

Já úplně vidím, jak si stěžuješ, že neumíš anglicky / německy (francouzsky ani česky) ...
bama.edebris.com/ ... PM2525_user_manual.pdf

Promin, nemluvim ani jazykem tveho kmene, takze nerozumim ani tvemu prispevku. A vic uz trolla krmit nebudu.
c53

#7 Příspěvek od c53 »

Hydrawerk píše:Návod na PM2525 jsem našel také, ale to je o dost jiný přístroj, nejspíš BEZ toho logického analyzátoru, nebo co to je.

Stahl jsem si z netu vsechno co zacinalo PM2..., user i servisaky a nic podobneho. To uz je bliz to co na fotce dole prikladam, tlacitka stejna na panelu, ovsem, je to bez tech extra funkci, normalni stolni multimetr. V servisaku od tohoto PM2519 je docela poucne jak je to cele resene obvodove, vubec, kdyz je nejaky merak "znackovy a laboratorni" tak jak je to cele v te dobe komplikovane reseno. To jen na okraj, je to zajimave schematko prevodniky a spol. v tomhle zarizeni.
Přílohy
PM2519.jpg
Podobny multimetr
(14.28 KiB) Staženo 177 x
oravan

#8 Příspěvek od oravan »

krásny meráčik
Kremik

#9 Příspěvek od Kremik »

Příznakový analyzátor tuším někde mám, BM5xx myslím že to bude, ale je to celkem k prdu, protože ke každému log. obvodu by musely být uvedeny příznaky, což NEJSOU. Kdyby ale někdo věděl, k čemu takový stroječek využít, rád se nechám inspirovat.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Habesan »

Omlouvám se, že jsem přehlédl, že mi vyhledávač předložil návod k jinému přístroji.
Inu velikonoce...

Možná by se ten prodejce dal přemluvit k naskenování za nějakou nižší částku. Originál by mu zůstal a mohl by ho prodat někomu, kdo chce originál.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
c53

#11 Příspěvek od c53 »

Habesan píše:Omlouvám se, že jsem přehlédl, že mi vyhledávač předložil návod k jinému přístroji.
Inu velikonoce...

Možná by se ten prodejce dal přemluvit k naskenování za nějakou nižší částku. Originál by mu zůstal a mohl by ho prodat někomu, kdo chce originál.

Jj, to jsem taky premyslel ale nabizeji to dva profesionalni prodavaci manualu v americe a nevim nevim jestli vyloudim. Zatim zkousim mistni zdroje a kdyz to nepujde tak budu holt muset postoupit i to co navrhujes.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“