Inovace
Moderátor: Moderátoři
Inovace
(z pohledu opotřebení drážky desky) byla to jenom teoretická úvaha, revoluce audio to asi nebude...
BTW, v půlce 90. let jsem zažil přednášku jednoho "vynálezce", nějakého emigranta ze 70. let, tehdy žijícího snad USA. Měl prý asi 200 patentů (známý jich dohledal asi 20, ale přihlášek měl spoustu). Jeho ideou bylo mít stádo oveček akcionářských, které by investovaly do provozu jeho vynálezectví a živilo by i tlupu právníků, a za to by se všichni podíleli na výtěžku. Dodnes mám pocit, že svět marně čeká na využití jeho vynálezů
- Artaban001
Ale neřeší nutnost novýho vyvažování ramene po změně přenosky. Fakt nejelegantnější řešení je to "kombo" s vícero ramínkama, používalo se to dřív i v rozhlase, pokud se ve zvukový režii mělo něco přehrávat z gramodesek, buď byly k dispozici gramofony s fixním nastavením pro jednu rychlost/1typ desek = víc kusů gramců, nebo se to řešilo těma vícero rameny na jedný mašině..konosuke píše:elegantní řešení poskytuje fixace přenosky syst. T4P na způsob 4-pinového
konektoru bez nutnosti použít nářadí ...
A kutilmile - nelituju tě
Jsou země, kde můžeš jako patent přihlásit cokoli, co splňuje formální požadavky. Pak je na případném rivalovi, aby si to vyhodnotil a riskoval s tebou soudní proces o zákaz výroby/výmaz patentu.
U nás se tomu říká průmyslový vzor, ale není tak široký.
Patenty v Evropě procházejí skutečným průzkumem a podobná či shodná řešení se pak namítají v řízení. Není to sice stoprocentní, ale má to mnohem větší váhu.
Ta přenoska se dvěma (otočnými) hroty bylo to první, co mě napadlo.