Šlehač Bomann

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Šlehač Bomann

#1 Příspěvek od starecd »

Zdravím všechny. Brácha mně donesl tento šlehač, že nejede, jak jsem se díval je to laciný kus. Nicméně nedošel jsem na závadu, kondy OK, ještě jsou tam nějaké snad termistory, ale střeleného nic. Vinutí statoru jsem proměřil, vše průchozí, že by byla chyba v rotoru?

Edit, tak chyba bude asi v tepelné pojistce, je neprůchozí.
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Chlape, Tebe pokořil obyčejný šlehač?
Je tam obyčejný uhlíkový motorek, který má pár odboček na statoru. Chce to vzít ohmetr a měřit. Projdi to klidně od přívodní šňůry, přes vypínač dál. Prověř vývody odboček, jestli není přerušený vývod.
Motorky jsou tam univerzály (stator v sérii s rotorem), akorát kvůli různým rychlostem se zařazuje buď celý vinutí statoru, nebo jeho část tím přepínačem. Někdy tam ve statoru bývají tepelný ochrany na jedno použití (stříbrný váleček s jedním vývodem ze středu a druhým na protější straně z obalu válečku). Když přímo na uhlíky přivedeš pár voltů (cca 12V), kotva se Ti roztočí. Pokud máš rychlý rafikový ampérmetr, můžeš kotvu přibrzdit a při pomalým pootáčení Ti musí proud držet stálou hodnotu (mírný pulsování je díky přepínání cívek normální)
Taky edit: a, tak už jsi na to došel.
starecd

#3 Příspěvek od starecd »

Omlouvám se, prošel jsem všechno, pak jsem stator vyndal a byla tam nějaká vyvýšenina, tak jsem našel tu pojistku. Měl jsem 3kousky v ruce, ale jen u jednoho byla tepelná pojistka, takže jsem šel po ní a byla tam, pod izolací.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“