Zarivka do skeneru jako nahradni dil?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
spacewolf

Zarivka do skeneru jako nahradni dil?

#1 Příspěvek od spacewolf »

Hoj, daji se nekde sehnat zarivky do skeneru? Jsou to takove trubicky prumer tak 3,5 az 4 mm, na dylku jako sirka A4 +-. Foto dodam pozdeji.
Nakadah

#2 Příspěvek od Nakadah »

Dají, zkus třeba ebay. Jsou to CCFL trubice jako v např. podsvětlení monitorů.
Určitě hledáš délku 250mm.
masar

#3 Příspěvek od masar »

Kdysi jsem do skeneru Primax Colorado použil trubici z osvětlovacího tunningu CCFL, který se prodával v GME. :wink:
mkat

#4 Příspěvek od mkat »

Ja mám doma nejaké.Vyplň si bydlisko.
Ved tam nemôže byť veľká chyba,včera to ešte perfektne fungovalo!!
spacewolf

#5 Příspěvek od spacewolf »

Diky za typy. I jsem uvazoval ze bych misto toho dal bilej led pasek ale to by asi bylo drazsi reseni.

Typ ted nevim z hlavy. Ale datashity na skenove hlavy by se hodily kdyby nekdo vedel kde se daji sehnat, urcite to budou hlavy co do skeneru dava HP.
spacewolf

#6 Příspěvek od spacewolf »

Zasilam obrazek zarivky.
Přílohy
zarivka.jpg
(86.98 KiB) Staženo 161 x
spacewolf

#7 Příspěvek od spacewolf »

Vsiml jsem si ze nekde nabizeji zarivky s plastovymi konci, jako na fotce a jinde jen s dratama na koncich co lezou ze skla.

Tyto dva druhy jsou nezamenitelne? Tedy z tech bilych kloubu nejde ta zarivka s dratem odendat? Zkousel jsem to malou silou a neslo to. Ptam se jestli vetsi silou to pujde nebo dojde k dalsimu poskozeni. :twisted:

Logicky bych predpokladal ze bych z tech kloubu vyndal prasklou zarivku a dal tam misto ni novou a nemusel bych porizovat tu s tema kloubama a vyvodama.

Kód: Vybrat vše

http://www.ame.cz/CCFL-trubice-backlight-podsviceni-d-2-6mm-l-345mm-tvar-I-FORM-CCFL-lampa-_d36488862_10699.aspx

http://www.ame.cz/CCFL-trubice-backlight-podsviceni-d-2-6mm-l-250mm-tvar-I-FORM-CCFL-lampa-_d182991_10699.aspx
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Ten koniec byva silikon, vnutri je prispajkovany kablik na vyvod z trubice. Rozrez ho a stiahni, kablik odspajkuj. Prispajkuj kablik na novu trubicu (vyvod z nej odcvakni na spranvnu dlzku podla povodneho), navlec silikon a miesto rezu zaizoluj cerstvym silikonom.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“