SB live 24bit a repro Creative SB 380 (2.1)
Moderátor: Moderátoři
- ar196
- Kontaktovat uživatele:
SB live 24bit a repro Creative SB 380 (2.1)
Dotázek dá se někde v ovladačích vynutit výstup 2.1 protože to jede vlastně 2.0 a ovladače prostě ten basák nenajdou.Díky za rady a postřehy.
Ps:nemáte někdo schéma zapojení elektroniky na repro 2.1
Hledej utilitu, ve které se přepíná režim pro různé konfigurace repráků nebo sluchátka.
Nebo zkus kliknout na repráček v oznamovací zóně pravým tlačítkem, zvol Upravit vlastnosti zvuku, pak si vyber kartu Zvuk, v okénku Přehrávání zvuku se dostaneš přes tlačítko Upřesnit až k volbě konfigurace reproduktorů.
I pro integrované zvukovky je z čeho vybírat. Nejvíc se osvědčilo nastavení výstupu na sluchátka.
Stejně mám jen dvě uši, takže zesilovač s pořádnými bednami na to stačí a, potřebuju-li sluchátka, nemusím nic přepínat, tedy v počítači se k tomu nastavení dostávat, jen přehodím šňůru.
Jo a schéma na elektroniku 2.1? Budu asi trochu moc subjektivní, ale dvě poctivé bedny jsou pro mě dvě poctivé bedny, o kterých vím, jak chodí. Ušetřit jeden basák pomocí sloučení hloubek do jednoho kanálu (ať se tomu říká česky HTJ nebo subáč) mi stále ještě připadá jako "ať to stojí pět šest tisíc, jen když dvacku ušetřím".
Zkrátka do těch bedýnek potřebuješ normální stereo, aby to hrálo.
Tu imitaci 2.1 si z toho udělá výhybka v bednách sama.
Kde najdeš konfiguraci výstupů, jsem ti popsal minule. Teď jsem to pro jistotu kontroloval na noťasu Dell i na velkém kompu s MB Asus A7N8XE de Luxe. Obě zvukovky integrované, nastavení ve Win se dělá stejně, i když používají odlišná zařízení (jen na konci se objeví jiný ovládací panel). Pro SB Live musí být k dispozici totéž, jen si cestou přes ty karty vybereš příslušné zvukové zařízení.