Průkaz ZTP

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EL34

Průkaz ZTP

#1 Příspěvek od EL34 »

Zdravím, toto sice vůbec nesouvisí s bastlením, ale zeptám se.
Jak je to s průkazem VZP? Potřebuji ho půjčit od své příbuzné, která je v domově pro osoby VZP a zatím se po telefonu netvářili, že mi ho půjčí. Já myslím, že když ji pořebuji někam odvézt autem, tak snad musí mít průkaz VZP u sebe nebo ne?
Naposledy upravil(a) EL34 dne 24 lis 2016, 11:51, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

No jo , nechtějí se protivit načalstvu zařízení , co kdyby ...... Průkaz je majetkem jediné osoby - pojištěnce . Ano měla by . Naopak jim pověz , že pokud ho bude potřebovat a budou těžkosti , předáš je tomu zařízení i s případnými následky . Vrcholný přístup by byl nechat si nevydání průkazu sepsat a podepsat .
Jodr

#3 Příspěvek od Jodr »

Průkaz VZP ?? :roll: Nepletete si to s průkazem a označením OZP (ZP,ZTP, ZTP/P)? :idea: Proč by nemohl mít majitel BMW ceduli invalida?
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

ůže , je jen divné , že poměr označených fabií a BMW nějak neodpovídá k počtulidí ...
EL34

#5 Příspěvek od EL34 »

Chyba!! Teď na to koukám a napsal jsem to špatně. Místo VZP jsem myslel ZTP. Omluva 8-)
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

Pokud ji někam povezeš, vezme si ho s sebou. A už vůbec nechápu proč by jej měli mít u sebe zaměstnanci zařízení kde v současnosti žije.
Podle tohoto dotazu spíš chápu, že jej chceš používat bez její přítomnosti.
"Potřebuji ho půjčit od své příbuzné, která je v domově pro osoby VZP a zatím se po telefonu netvářili, že mi ho půjčí."
Jodr

#7 Příspěvek od Jodr »

Označení ZTP na auto je platné jen s průkazem, který je vystavený na konkretní osobu. Pokud si označení vytavíš na parkovišti za okno a i když bude v autě osoba, na kterou je označení vystaveno, ale nebude mít průkaz fyzicky u sebe je to na správní řízení s flastrem 2500Kč (zkušenost vlastního příbuzenstva). Další pikantnost je dálniční známka v čechách. Invalida je zproštěn poplatku za známku. Pokud jedu s manželkou (ZTP) známku nepotřebuju. Auto je psáno na manželku, ale pokud pojedu po dálnici bez ní, už známku mít musím, což mě připadá jako pakárna.
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Je to všechno naprosto správně. Výhody pro dané auto jsou dané na danou kartu ZTP a danou osobu, která v tom autě je. Vše ostatní je nesmysl a podvod.
Ale dnes dostávají průkaz ZTP i osoby, co se táhnou s dvěma taškami nákupu, ale ti, co se taktak hýbou s jednou hůlkou, tak ne.
Jodr

#9 Příspěvek od Jodr »

p32 píše:Je to všechno naprosto správně. Výhody pro dané auto jsou dané na danou kartu ZTP a danou osobu, která v tom autě je. Vše ostatní je nesmysl a podvod.
Ale dnes dostávají průkaz ZTP i osoby, co se táhnou s dvěma taškami nákupu, ale ti, co se taktak hýbou s jednou hůlkou, tak ne.

No jo, já jedu pro manželku, která má ZTP, nemá řidičák, je majitelkou auta, jejím autem pro ni do lázní, kam jsem ji před měsícem odvezl a pak si tedy musím koupit přinejmenším známku desetidenní, nebo se harcovat na moravu po okrskách ?
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Jo, měl by sis koupit tu krátkodobou - anebo to objet po neplacenejch silnicích. Většina dálnic takhle dneska objet jde, bohužel je to vždycky časově mnohem náročnější (i když levnější na palivo). Já osobně teda dálničku mám celoroční, ale jsou příležitosti, kdy například jedu s autem rodičů (ti dálničku nemají) a já musím po neplacenejch úsekách, nebo cálovat za 10-denní ... Ono ale ruku na pumpu - vzhledem ke stavu toho, co naše ministerstvo dopravy prohlašuje za "dálnice" se kolikrát jízda po neplacenejch silnicích dá snášet líp, než po těch "ouředně zdálnicovanejch" tankodromech ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
radioelectrum

#11 Příspěvek od radioelectrum »

je to sice blbí že ani nemůžete zajet pro manželku bez známky do lázní, na druhou stranu to chápu, kdyby tomu tak nebylo tak by kdejaký floutek jezdil s autem napsaným na někoho z rodiny kdo má ZTP. Jsme přesce Češi, že ano...
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Jodr píše:No jo, já jedu pro manželku, která má ZTP, nemá řidičák, je majitelkou auta, jejím autem pro ni do lázní, kam jsem ji před měsícem odvezl a pak si tedy musím koupit přinejmenším známku desetidenní, nebo se harcovat na moravu po okrskách ?

ANO. Stále platí, že úlevy ZTP platí pro vozidlo, kde je držitel ZTP. :wink:
scorpions-cz

#13 Příspěvek od scorpions-cz »

No jo, já jedu pro manželku, která má ZTP, nemá řidičák, je majitelkou auta, jejím autem pro ni do lázní, kam jsem ji před měsícem odvezl a pak si tedy musím koupit přinejmenším známku desetidenní, nebo se harcovat na moravu po okrskách ?

Pokud tu manželku do těch lázní taky povezeš,nech si tam vystavit potvrzení ,žes ji tam vezl a taky kdy pro ni pojedeš. Policajti to akceptujou. Vlastní zkušenost.
Jodr

#14 Příspěvek od Jodr »

scorpions-cz píše:Pokud tu manželku do těch lázní taky povezeš,nech si tam vystavit potvrzení ,žes ji tam vezl a taky kdy pro ni pojedeš. Policajti to akceptujou. Vlastní zkušenost.

Díky, už se stalo, po doptání v recepci v lázních jsem dostal tutéž informaci. :idea:
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

Fajn, aspoň že akceptujou fakt, že rodinnej příslušník případně jiná osoba vykonávající funkci odvozovýho řidiče se musí taky nějakým způsobem dopravit zpátky do místa bydliště, respektive že taky musí pro invalidního občana zase přijet do místa výkonu lázeňský/léčebný péče a že i tahle cesta je v podstatě součástí odvozu tělesně/zdravotně postižený osoby ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“