Vzorky zdarma z Vishay

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
perwin

Vzorky zdarma z Vishay

#1 Příspěvek od perwin »

Ahoj vespolek,

tak jsem jen chtěl pochlubit, že se mi povedlo z Vishay.com vyžebrat 10 ks IGBT „cihel“ VS-GP400TD60S (600V/400A) jako vzorky zdarma :D já jsem si vymyslel fiktivní firmu i název projektu s datem uvedení do výroby :D tak trochu jsem čekal, že to zamítnou... a on přišel mejl že to už odesílají pomocí UPS... tak snad z toho ještě nebude průser (když Vishay sídlí hnedka vedle v Německu...)

Někdo má s tímto také zkušenosti??
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Mě toho takhle naposílal Maxim. :) Ale byla to polovina 90-tých let...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kvicala_r

#3 Příspěvek od Kvicala_r »

perwin píše:tak jsem jen chtěl pochlubit, že se mi povedlo z Vishay.com vyžebrat 10 ks IGBT „cihel“ VS-GP400TD60S (600V/400A) jako vzorky zdarma :D já jsem si vymyslel fiktivní firmu i název projektu s datem uvedení do výroby :D tak trochu jsem čekal, že to zamítnou... a on přišel mejl že to už odesílají pomocí UPS... tak snad z toho ještě nebude průser (když Vishay sídlí hnedka vedle v Německu...

Jo, většina firem se pak ozývá a dopátrává detaily projektu. Jsem tak v kontaktu s několika firmama a přesně tohle byl důvod, proč maxim přestal posílat vzorky fyzickým osobám. Pokračuj s takovým vychcánkovstvím a dotáhnete to do stavu, že ani seriozní firmě nic nepošlou.
Jak by se Ti líbilo, kdyby s tebou tak někdo vyjebával? Asi napíšu Dominikovi O. z Vishaye...
perwin

#4 Příspěvek od perwin »

Kvicala_r píše:Jo, většina firem se pak ozývá a dopátrává detaily projektu. Jsem tak v kontaktu s několika firmama a přesně tohle byl důvod, proč maxim přestal posílat vzorky fyzickým osobám. Pokračuj s takovým vychcánkovstvím a dotáhnete to do stavu, že ani seriozní firmě nic nepošlou.
Jak by se Ti líbilo, kdyby s tebou tak někdo vyjebával? Asi napíšu Dominikovi O. z Vishaye...

Tak jasně, že by se mi to nelíbilo... ale pro normální smrtelníky - nezávislé vývojáře a elektrotechniky jsou vzorky jedinou cestou, jak se dostat k pořádným součástkám, pokud tedy zrovna nemám po kapsách tisíce Kč navíc... a taky si nemyslím, že kvůli tomuhle Vishay zkrachuje (obzvlášť, pokud to nabízejí jako službu zdarma).

A je furt hodně výrobců součástek, které i posílají fyzickým osobám vzorky a neptají se na firmu - např. ON Semi či Fairchild po mně žádnou firmu ani nechtěli a vzorky mi zaslali jakožto jednotlivci. Microchip se přímo dokonce prezentuje tím, že chce podpořit jednotlivce a nebo také poskytovat vzorky pro studijní účely (viz jejich FAQ)...
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Nojo, ale já z převodníku od Maxima něco vytvořil, co se prodalo ve stovkách kusů a oni si to opravdu písemně ověřili. Ale stačilo jim to jen jednou, pak už nikdy nic neověřovali, dokonce i občas posílali vzorky novinek s podobnou funkcí a katalogy, co jsem po nich vůbec nechtěl, nebo zvali na školení s rozdáváním vzorků novinek. Asi tě zavedou přes ičo do databáze jako prověřenýho a pak už to nezkoumali. To jejich "vnucování" skončilo kolem roku 2000, když jsem po nich asi 2 roky nic nechtěl, protože jsem začal dělat něco jinýho.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mihal

#6 Příspěvek od mihal »

Ja by som to nehrotil, pre výrobcu je to prd a živiť sa s tým nikto nebude. A možno ho to nakopne, založí skutočnú firmičku a začne sekať invertory na základni od Vishaya. Vylúčiť sa to nedá, tak voco go? Len by som sa s tým netoto..
Victronix

#7 Příspěvek od Victronix »

Problém bych viděl akorát v tom, že čím víc lidí bude žebrat o vzorky, tím dražší to pak budeme mít.
Hledám ideální řešení...
Kvicala_r

#8 Příspěvek od Kvicala_r »

Jedna věc je slušně požádat o vzorky a taky tuto možnost občas využívám.
Jiná varianta je vytvářet fiktivní firmy s objemy výroby a ještě se takovým přístupem chlubit na webu.
Někdo posílá vzorky celkem bez potíží. S někým dohodnout zaslání je navázáno na detailní komunikaci a dostat i tři kusy je problém, byť ta součástka drahá není - jen její dostupnost je problematická.
perwin

#9 Příspěvek od perwin »

Kvicala_r píše:Jedna věc je slušně požádat o vzorky a taky tuto možnost občas využívám.
Jiná varianta je vytvářet fiktivní firmy s objemy výroby a ještě se takovým přístupem chlubit na webu.
Někdo posílá vzorky celkem bez potíží. S někým dohodnout zaslání je navázáno na detailní komunikaci a dostat i tři kusy je problém, byť ta součástka drahá není - jen její dostupnost je problematická.

No, asi můj první příspěvek nevyzněl, jak měl. S tou falešnou firmou to taky nebude tak horké, vždy do pole Company píšu "Independent designer" nebo přímo "No company" - je to svým způsobem smyšlené, proto jsem právě čekal, že mi tuto žádost zamítnou... a pole pro objem výroby člověk něco napsat musí, pokud je povinné.
O slušné požádání se přeci jedná, a vzorky jsem neobjednal, abych někoho poškodil nebo na tom sám zbohatl.

PS. Tak nakonec mi teď přišel mejl o zrušení - nepřijetí této objednávky, to s tím UPS jsem si jen špatně přeložil. Takže už není co řešit.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#10 Příspěvek od Davidus »

Hmm, já mám přesně opačný problém, zástupci těchdle firem mi sem nosí sample a vývojový kity. Nemám to kam dávat, kybl integráčů a asi 30 devkitů.
Kvicala_r

#11 Příspěvek od Kvicala_r »

No pokud děláš v dostatečně velké firmě, tak i tohle se děje - horší pak je, že chtějí vědět něco z měření a ověření :roll:
Kde na tohle má člověk brát čas?
Cust

#12 Příspěvek od Cust »

Před dvěma měsíci jsem služně požádal STMicroelectronics o dev kit pro studentku a že hotové zařízení hodlám vyrábět přes spřátelenou firmu. Bylo z toho osobní předání třech kusů a oběd se zástupcem STM a nabídnutou podporou pro studentku. Jde to i bez lhaní. :-)
Lopo

#13 Příspěvek od Lopo »

Ja som si tento rok objednal nejake vzorky z Maximu ... referencie napetia, DAC-y a tusim aj operak

Po asi 2 tydnoch mi dosiel mail, ze potrebuju odo mna podpisat nejaky papier bez ktoreho to neposlu a mam na to 7 dni, inac mozu objednavku zrusit ... bolo to Civil End-user statement, nieco v tom zmysle, ze ze to nebudem predavat dalej a pod., ci je to na civilne alebo vojenske pouzitie, na ake konkretne pouzitie to bude atd.

Papier som vytlacil z PDF, vypisal, naskenoval a jako pdf poslal spatky ... a za par dni som mal vzorky doma

Sranda ale bola ze to pytali az ked mi doslo potvrdenie o dodacom termine

Konto mam vytvorene ako firemne ... ale vypisal som ho podla mojej zivnosti, aj ked mam jako hlavny predmet podnikania programovanie a pod. Mozno by stalo za to prezret access log z toho obdobia ci sa nan nahodu nekukli

Pred par (15?) rokmi som si bol tiez od nich naobjednaval nejake vzorky (MAX232 a pod.) a vtedy to podochadzalo bez akychkolvek overovaciek - a to som vtedy prave mal vymyslenu firmu napisanu

Do prilohy som dal to pdf co chceli vypisat ak by mal niekto zaujem ;)
Přílohy
Civil End-User Statement.pdf
(115.41 KiB) Staženo 175 x
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“