výpadky WiFi připojení
Moderátor: Moderátoři
výpadky WiFi připojení
Vyměnil jsem tedy router za typ Tenda W302R (nepoužitý). Rychlost přes kabel zůstala a zároveň se tím zvýšila rychlost přes Wifi na až cca 3,8MB/s. Ale nastal zase jiný problém, že občas dochází k úplným výpadkům připojení přes Wifi. Např. aplikací Wifi analyzer na Androidu vidím silný signál ale zařízení se v tu chvíli nepřipojí (žádné zařízení). Když jsem se v tu chvíli podíval do nastavení routeru tak tam ale MAC adresy připojených zařízení vidím. Někdy začne připojení opět fungovat samo, nebo lze obvykle připojení znovu aktivovat vypnutí/zapnutím routeru (připojení přes kabel je po celou dobu bez problému).
Může tohle způsobovat nějaké špatné nastavení routeru?
Může - a může to bejt i stářím routeru. Popíšu osobní zkušenost:sr71 píše:Mám doma neustálé problémy s Wifi. S původním routerem (starší TP-Link TL-WR340GD) mi vše fungovalo normálně
...
Může tohle způsobovat nějaké špatné nastavení routeru?
V červenci jsem si nechal navýšit rychlost připojení z 25/5Mbit na 60/10Mbit - a kupodivu, za switch-routerem Edimax typ BR-6104K (switch 1 na 4) starým cca 10 let jsem naměřil upload těsně pod 10Mbit, ale download jenom necelejch 30Mbit - přestože router-switch byl označenej jako "100Mbit WAN/LAN hardware". Snažil jsem se to reklamovat u poskytovatele, myslel jsem si, že nám nasadili na linku agregaci (ve smlouvě je připojení bez agregace) - načež přijel technik, vytáhnul LAN-propojku z modemu ke switch-routeru - a můj PC připojil přímo na RJ-45 výstup LAN z kabelovkovýho modemu. A BÁC HO - na Speedtest.net stejně jako na Lupě.cz i DSL.cz jsem najednou měl ping pod 8ms (předtím stěží pod 20ms) a rychlosti 58-60Mbit down a těsně pod 10Mbit Up ...
Switch-router je přitom firmwarově upgradovanej na poslední dostupnou verzi přímo získanou z firemního zastoupení EDIMAXu plus hardwarově repasovanej výměnou všech hnilíkovejch elektrolytů, u kterejch měření zjistilo pokles kapacity a nárůst ESR včetně toho, že jsem u všech větších elytů než 10µF přidal zespoda na spoje přímo na vývody tantalovej SMD 1µF. Prostě ty starší čipy už to nestíhaly ...
EDIT: ten EDIMAX jsem nahradil duálním Wi-Fi routerem ASUS RT-AC52U Wireless AC750 a všecko jede jak Bugatti Veyron ...
A kutilmile - nelituju tě
Každopádně je vidět, že jede výhradně jen na 6. kanále. Nemá tam nástroj na prohledávání okolí na routery, jestli náhodou nějakej blízkej nejede na stejným kanále? Pokud ne, pak pro mobil pár takovejch aplikací najdeš (WiFi Analyzer aj.).
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
v connection status jsem viděl zařízení i když se zrovna nebylo možné připojit k Wifi, nejbližší kanál na kterém vysílá Wifi v okolí je 9.
Pokud zrovna není ten výpadek kdy to nejde tak přes Wifi na mobilu Speedtestem je třeba teď: ping 1ms, download 3,5MB, upload 4,9MB.
Ještě jsem to možná napsal předtím nesrozumitelně - pokud dojde k tomu výpadku tak indikace připojení k Wifi, např. na mobilu pokud ten byl před výpadkem připojen zůstává, ale data nejdou. Pokud se ale chci připojit k Wifi během trvání výpadku tak se např ten mobil vůbec nepřipojí.
Ještě taková zajímavost, pokud je výpadek tak na Wifi analyzeru zmizí ostatní sítě a vidím tam jen tu svoji - to si nejsem jistý jestli je normální
- Přílohy
-
log.png- (28.74 KiB) Staženo 121 x
Nemám třeba něco nevhodně v nastavení? viz printscreeny
(předpokládám že složitost hesla do Wifi s tím souviset nemůže - mám tam celkem 16 znaků včetně tečky a spodního podtržítka)
Co třeba znamená ta frekvence/kanál "extension channel" ?
jinak teď pokud to zrovna jde tak z těch připojených zařízení je hrozně velká odezva při pingu na router - např. 2000ms
- Přílohy
-
wifi C.jpg- (54.35 KiB) Staženo 105 x
-
wifi B.jpg- (70.45 KiB) Staženo 89 x
-
wifi A.jpg- (58.41 KiB) Staženo 100 x
- serviceman
- Přílohy
-
2017-11-17-155012.png- (49.58 KiB) Staženo 89 x
-