Sony STR-DE 135
Moderátor: Moderátoři
Sony STR-DE 135
Srandovní je, že zrovna v Havířově byla v 90. letech velice agilní firma, která sem dovážela celkem dost široký sortiment špatně dostupných polovodičů i jednoúčelové ND.
Dokonce pravidelným zákazníkům rozesílali tlustou sjetinu z počítače, vytištěnou na jehličkovce, měli toho fakt mraky, na cokoliv z audia a videa.
Když se tehdy opravovaly všecky ty potvory, dovezené od Quelle, Neckermanna a koupený od rákosů, tak skoro všecky díly jsem kupoval tam. Ale už si nevzpomenu, jak se to jmenovalo.
Ani ten největší 🤐 kontruktér by např. neopřel referenční zem stáblů o jediný bod na desce, který by bez ukostření plaval v luftě.
Myslím tím stav, že by hlavní zem zdroje byla připojená ke kostře jinde a celá hlavní zem pro ostatní obvody šla přes plechy - to se fakt nevyskytuje.
sinclair píše:Myslím tím stav, že by hlavní zem zdroje byla připojená ke kostře jinde a celá hlavní zem pro ostatní obvody šla přes plechy - to se fakt nevyskytuje.
Vyskytuje,mě se to stalo taky,odpálil jsem tenkrát taky jeden šváb a navíc jsem si upek reprák ss napětím, stačilo nemít našroubovanej zadní dekl ke kterýmu byly desky vodivě spojený a jinou zem neměly. U mě to byl AV receiver Pioneer.
Zodpovědně - fakt nepamatuju, že by se mi u slušného japonského aparátu něco podobného přihodilo.
Uvažuj - pokud má ten konstruktér třebas i hodně šikmý voči, ale nemá přitom úplně nasráno v palici, tak by měl počítat s tím, že ten aparát bude někdy někdo opravovat.
A to i v částečně rozloženým stavu, třeba s odklopenou deskou, nějakým panelem apod. už třeba proto, aby se šlo při měření v zapnutým stavu k ledasčemu dostat.
Druhá věc je, pokud kokot jako já, nečte pořádně servisák, čumí jenom na noty a nevšimne si v textu určitých poznámek, co na něco podobnýho upozorňujou.
Stalo se mi u jednoho staršího, anglického PA zesilovače, že s odejmutým zadním panelem se odzemnily Boucheroty, co byly i s tlumivkama osazený až na pomocné desce svorek pro repráky.
Nechápal jsem to - výkonový země pro repráky byly přitažený tlustýma drátama extra od zdroje až na tu desku, ale Boucheroty nebyly opřený o ně, ale o kostru.
Důvod fakt netuším, ale byl to docela masakr a stálo to i dost peněz
Až jsem se podíval pořádně na obrázky, tak to tam bylo názorně namalovaný, jak pro blbý Anglány. Nepočítali holt s tím, že se v tom bude rejpat ještě větší blb někde z východní Moravy
sinclair píše:Nepočítali holt s tím, že se v tom bude rejpat ještě větší blb někde z východní Moravy
Osobně si myslím že to je záměr, u toho Pioneera (tyl tam odkráglovanej původně vlastně jen operák na jednom audio vstupu od odbornýho připojení k PC)bez odmontovanýho zadního deklu nešlo ani změřit napájení na "mainboardu",nehledě na to že třeba jedna část zdroje 12V (LM7812 kterej to pak proudově neunes a sprejsknul)byla právě na jedný z dalších desek a tím že jsem neměl kostru co za ním bylo sprejsklo, navíc se mi to napětí dostalo do repro. Naštěstí bratránek dělal v Basysu tak mi sehnal sprejsknutej integráč na sebe jako origo díl Pioneer za 200,- místo 1100,- a i od servisáku manuál a tam bylo napsáno s varováním že je kostra přes šasi.
Bohužel je to hodně dávno takže si nevzpomenu na typ.
Od tý doby sakra pípám kostry!!!!!!!