Čím přilepit čočku na mechanice 4/25
Moderátor: Moderátoři
Čím přilepit čočku na mechanice 4/25
ok1hga píše:kyanoakrylátová lepidla(vteřiňáky) mají výpary co takto v okolí zníčí povrch čehokoliv . . .
Přesně tak, čím větší vlhko, tím víc vteřiňáky dělaj bílý fleky. Největší fleky to dělá na umatlání povrchu pačmákama.
V modelářskejch prodejnách mají rozlepovače na vteřiňáky. Slyšel jsem, že to odstraní zašednutí ale nikdy jsem to nezkoušel. Taky se v těch prodejnách dal sehnat vteřiňák na lepení kabin, který nedělá bílý fleky. Já používám na lepení skla a průhlednýho plastu UHU-Por. Je to čirý kontaktní lepidlo funkce jako alkaprén. Blbý je, že na titěrný věci je dost hustý a při manipulaci dělá nudle.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nevím, jestli bude fungovat to dělané lepidlo na kombinaci kov-plast.
S tímto lepidlem má někdo zkušenosti?
- Artaban001
Ten jsem získával ze staršího typu lesklých, průhledných magnetofonových cívek Filmových laboratoří. Měl jsem jich určitou dobu hromadu, malých 8cm cíveček od 35um pásků pro fonopoštu.
Ono se to snad vyrábělo někde na Kudlově
Ten pásek byl totiž poměrně dobrý i odolný /prý snad dokonce Agfa, ani trochu neprášil/. Dělali jsme z něho pásky do Echolan, smyčkových Dynacordů i do Rolandů RE. Časem se cívek sešlo celkem dost.
Tohle není můj nápad, poradili mi to už dávno mazáci.
Trichlor to rozpouští poměrně rychle. Je třeba nasypat malé kousíčky do dobře těsnící lahvičky a zalít trichlorem, výsledek má mít konzistenci řidšího medu. Je to kromě lepení samotných polystyrenů a příbuzných, výborný na zakapávání matek proti povolení. Nevypadá to tak blbě, jako barva a dá se to v případě potřeby zas rychle uvolnit trichlorem.
Jindro možná by to tím drželo, nebělá to.
Ty čočky prý jsou snad přímo z tvrzeného polystyrenu.
- elektrosvit