Problém s myčkou Whirlpool (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Problém s myčkou Whirlpool (přesunuto)
Nyní mě napadlo zkusit se podívat na desku elektroniky, zda tam nejsou nějaké studené spoje, protože to chování by tomu odpovídalo, ale nevím, ve které části myčky je ta elektronika uložená a jak se k ní případně dostat.
Při jejím čištění a odstraňování vodního kamene (na přelomu jaro léto) jsem dle jedné rady na tomto fóru zkusil nalít ocet i do nádobky se solí (v té chvíli tam sůl nebyla). To jsem provedl z důvodu nefunkčního el. ukazatele množství soli a předpokládal jsem, že myčka ten ocet automaticky postupně vyplaví, což se ale nestalo. Po měsíci, kdy tam stále bylo stejné množství octa jsem zkusil nasypat do toho sůl, nicméně žádná změna ve funkčnosti změkčování nenastala. Nakonec jsem ten ocet musel odčerpat hadičkou a místo něj tam nalít čistou vodu, avšak myčka stále nefunguje tak, jak by měla a na nádobí je stále vápencový povlak.
Můžete mi poradit, co s tím ještě zkusit? Čerpadlo na začátku cyklu hučí, takže to asi funguje, ale proč to nezměkčuje vodu? Je možné, že jsem tam tím octem něco zničil? Nebo je už myčka zralá na výměnu?
Jsem si až po tom úkonu přečetl v návodu, že se do dané nádobky nemají lít chemické čističe a že můžou poškodit regenerační jednotku. V mém případě to byl čistý kuchyňský ocet a nechápal jsem, co tam v myčce takového je, aby se to poškodilo.
Další věcí je, zda to (odhadem za zhruba 3000,- Kč) shánět nebo po těch asi 15 letech raději vyměnit celou myčku, když aktuálně jsou nové již za méně než 10 tisíc.