spaleny motor brany
Moderátor: Moderátoři
spaleny motor brany
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
termit256 píše:Melo by to jit oddelene kvuli ruseni.
Není to tak zlý. Narval jsem do 10m krku UTP se silovým kabelem, připojil (mimo jiné) na přímotop a měřil rušení, včetně on/off stavů. Sám jsem nevěřil, jak bylo malý. Samozřejmě něco jinýho je třeba blízkej zásah bleskem....
Ale pravda, zkusím vysavač.
P.S. V tom krku mám i STP kvůli testům ukostření stínění, ale to jsem vůbec nemusel použít.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
samec píše:Môže byť príčinou spálenia motora spoločné vedenie káblov jednou trubkou?
Ne. Nebo jen nepřímo. Příčinou spálení motoru je idiotský návrh napájení. Konstruktér musí předpokládat mechanické přibrždění motoru a oteplení. Ve slušných pojezdech se vyhodnocuje krouticí moment (nepřímo měřením proudu), ke kterému může dojít poruchou převodovky, nebo překážkou v dráze, někdy se i měří maximální interval po který má akce trvat. Např. při najetí pohonu na překážku vzroste proud, pohon na okamžik reverzuje (cukne zpět) a zastaví se.
Jestli je ten stabilizátor spálený tak, že na výstupu měl vyšší neregulované napětí, mohla to být první příčina a upečený motor až následek. Moc málo informací.
Jestli to je tak starý jak píšeš, co uhlíky? Já jsem první měnil po cca 8 letech a asi tam mám nyní tvrdší, pritože už drží 10 let. Ty první zcela zasvinily prachem prostor uhlíků a komutátoru a že je problém jsem zjistil když praskla pojistka protože ten prach v motoru blafnul. Musel jsem vše vyčistit, přesoustružit komutátor a vyškrabat ho. Od tý doby OK. Zkus jestli nemáš to samý. Motory mám italskej Aprimatic.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
samec píše:Príčina zostáva nejasná.
To je taky nějakej Ital?
a) uložení kabelu, izolace by se neměla teplem protavit, dimenzování průřezů by to nemělo dovolit.
b) jištění zdroje by nemělo pustit výrazně vyšší proud než je provozní, nebo jen po velmi omezenou dobu, než stačí zahlásit druh poruchy - blokovaný pojezd.
- Artaban001
Jestli jde o motor ze statorem z trvalým magnetem, tak při zaseknutí motoru rotor shoří docela rychle a přitom na plášťi to nemusí být moc poznat Navíc se přetěžováním odmagnetovává .
Roztopená izolácia bola na drôtikoch z UTP kábla, ktoré sa opierali o motor.