Tiskárna HPdeskjet980 a její klony -oprava
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Tiskárna HPdeskjet980 a její klony -oprava
Před asi rokem praskla pacička uložení pera kazety černá u tiskárny. Opravil jsem to po kutilsku plechem. Po dalším asi půl roce praskla další část. Opravil jsem to asi za 10minut pomocí kartonu a seříznuté špejle. Tu jsem hledal zbylých 5min. Za další 3 měs. To prasklo u kazety barvy. Je to sice kurvítko, zkřehlý plast ale po 20 letech , to bych ještě bral. Nechtěl jsem vyhodit tiskárnu pro takovou blbost. Nebudu asi sám s tímto problémem, proto zde uveřejňuji jak na to, jde o ten nápad.
Další zkušenosti
Tiskárna tvrdí, že je prázdná kazeta.
Mam 3sady prázdných kazet, vytáhnu to ze zdi vložím 1 zapnu -čekám svítí prázdná ,vytáhnu ze zdi. Vložím 2 a stejně 3 . Vložím původní kazetu a je to OK , tiskne do skutečného vypsání inkoustu. Existuje i jiný způsob s přelepováním kontaktů, tohle ale fakt funguje ale 3sady.
Kazeta je zaschlá - vložím tiskovou hlavu kazety do nízké plechovky s teplou vodou asi na 1 hod.
Toaletním papíren otírám a lehce klepu kazetou o ruku (jako bych chtěl barvu z trysek vyklepat) až začnou psát všechny barvy. 1x za měs vytiskni barevnou stránku, nezaschne to. Pozor v prostoru kde parkují kazety odkapává inkoust, když otočíš tiskárnu na bok, tak všechno zas… jako já. Tak bacha na to. Vysaj to hadříkem a neulom při tom hejblata v tomto prostoru. Tak do toho a zas to jede, náklady 0.
Luboš
- Přílohy
-
HP 980.pdf- (172.15 KiB) Staženo 170 x
Signalizace obsahu inkoustu funguje na základě spotřebovaného papíru a tiskárna prý si pamatuje poslední tři použité hlavy z každé zvlášť..
- hajeklubos