instaloval jsem lustr, který je poskládaný celkem z 9ks 3W LEDek. tyto ledky mají každá svůj "driver" (je na nich uvedeno označení 3-12V a 3-14V, 300 a 500mA, jde o 3 a 6ks od dvou výrobců). LEDky samotné mají na sobě označení "CREE". je to poskládané řešení, není to originální výrobek.
tento lustr je spínaný pomocí RELÉ a jeho spínací kontakty (pro zátěž 8A) se "spečou" dohromady (už je tam několikáté relé). to znamená, že tyto původní různé (asi čínské) drivery mají velký náběhový proud!
když jsem drivery chtěl odstranit a nahradit 12V trafem (pro halogenky), tak ledky nesvítily. předpokládám, že se zdroj nesepnul, když je určená na halogenovou zátěž.
když jsem koupil 12VDC zdroj pro LEDky, tak ledky oslnivě blikají (ikdyž je připojena jen jedna). předppokládám, že jimi asi teče "špatný proud".
můžete mi poradit, jak tento lustr zprovoznit?
jestli použít třeba kvalitnější (nevím jaké) drivery" nebo použít jeden LED zdroj odpovídajícího výkonu a napětí 12VDC s "něčím" co bude zařazeno ke každé samostatné LEDce, ale kontakty relé budou spínat jediný zdroj s přijatelným náběhovým proudem??
...našel jsem např "Zdroj-LED driver 3-5W, 230V/9-18V/300mA pro podhledové světlo M115" https://www.hadex.cz/g074a-zdroj-led-dr ... etlo-m115/ , ale neznám jeho náběhový proud. respektive není uveden žádný technický list