Jaký používáte grill ? Zkušenosti...
Moderátor: Moderátoři
Jaký používáte grill ? Zkušenosti...
řeším jak vylepšit svou stávající situaci s grilováním.
Doposud nouzově používám typ ohniště s roštem nad (vypadá to jako dekl
od 500mm roury s dírkama a 3 nohama) . Blbě se tam šteluje výška nad ohněm, když fouká vítr tak jde oheň mimo....
Nejsem moc fanda dřevěného uhlí
, mám dost dřeva a líbilo by se mi něco , kde není rošt nad ohněm,
něco jako typ lokomotiva (v podstatě je to pak i udírna).
Kdybych nevěděl co s korunama, nechám si udělat tu kamennou kuchyň,
ale to je spíše sci-fi....
Tchán má to drahé vejce od Webera asi za 9000Kč ale je to o ničem,
když se to zavře nemá to tah a dostat se nad 150°C je nemožné...
V čem klohníte vy?
No a pokud na elektrice, tak máme doma tejden nastavitelnej 2kW elektrickej "kontaktní" SAGE Adjusta Grill - perfektní mašinka s nastavitelnou vejškou mezery mezi dolní a horní topnou deskou. Máme doma i jednodeskovýho Philipse, ale protože je jen "dolněhřející", trvá na něm veškerá příprava skoro 2x tak dlouho.
A kutilmile - nelituju tě
https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/m ... o-vyrobene
EKKAR píše:Roztápím zásadně dřívím, bez papíru a chemickejch podpalovačů.
Taky nepoužívám podpalovače.Nasákne to do uhlí a smrdí to ještě dlouho po roztopení. Podpaluju horkovzdušnou pistolí nebo auogenem.Horkovzduška je asi to nej, co se dá použít. Teplotu na podpal má a dává hodně vzduchu na rozdmýchání.
Těžko říct který gril je lepší. Měl jsem jich něklik a na každym se to člověk musí naučit.Grilovat se dá i na těch Kaulandu za 299kč
Většinou si grilujeme jen sami dva, tak velikost stačí.
Dá se to krásně umýt v myčce, sbalit na cesty, dřevěné uhlí se dá koupit všude, ale přitom u tohoto modelu nekape omastek přímo do ohně.
Napájení to má kopií Nokia akumulátoru BL-5C, takže náhradních zdrojů mám dost.
Nabíjení přes USB asi za dvě hodiny.
Nabitý aku vydrží minimálně na dvě dávky uhlí.
Třípolohový přepínač stačí na nastavení potřebného průtoku vzduchu, i když asi existují modely s plynulou regulací.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Topení u každého jiné , nutne zkoušet .
A kutilmile - nelituju tě