Napájecí konektor Crown
Moderátor: Moderátoři
Napájecí konektor Crown
Možná bude potřeba přibrousit do roviny vrcholky osmičky, aby šířka plastu odpovídala původní šířce plastu přívodky Crown.
Rozteč je podle mé paměti naprosto stejná, půl cólu - 1/2". Jsou to všecko původní americké, poté Japonci převzaté, osvědčené vzory. Japonci se učili spotřební elektroniku od Američanů.
Tyhle typy přívodek byly na přenosných amerických rádiích už v době, kdy Japonci teprv zkoumali tranzistory RCA/Texas/GE, přičemž se Toshiba+Hitachi+Sony spojeným úsilím pokoušeli vyrobit slušné, použitelné kopie. Dopadlo to dobře, Japonci jsou kluci pracovitý a šikovný, šikmooký
Hrstku bambusových 2SA-2SB-2SC-2SD, ve festovním 0,6mm plechu, ještě mám schovanou
Všecky do jednoho jsou funkční a mají ještě dneska lepší parametry, než naše nejlepší NU/GC. Dřív jsem z nich vybíral mnohem méně šumící pnp typy, než se daly vybrat z našich 0C70 a 0C75.
Co jediné mělo menší rozteč, už v milimetrech /10mm/ a tenčí kolíky, byly menší eliptické koncovky k evropským holicím strojkům Braun atp.
Od Braunu ten vzor pak přebíraly i další firmy /nevím už, kdo např. vyráběl BeboSher a další sekačky/. Bylo to s ohledem na směšný příkon, manipulačně i konstrukčně velice šikovné a nebylo tam zapotřebí třeba rozpojovacích vaček s kontakty na odpojování baterií, jako to mají mnohé "osmičkové" přístrojovky.
Mám v mechanické dílně tři velký háky a na nich stovky všelijakých "flexovek", často i neběžných druhů /jako je běžné PC euro, ale bez středního kolíku/ a podobné další.
Můžu se podívat, jestli tam tahle stará potvora, od nějakého staršího, neopravitelného-vrakovitého přístroje nevisí.
Ale neslibuju nic, než malou naději - spotřební Crown jsem měl v ruce málokdy a jediný Crowny, co mi pravidelně procházely rukama, byly PA zesilovače od 2x500W výš, což asi není "ten správný" Crown
termit256 píše:a to ze skonci v zapomneni je trest pro priblble firmy ktere toto delaly. Nezbude po nich vubec nic.
Jestli něco končí v zapomnění, tak umění výrobců vyrábět kvalitu za reálné ceny a v nezkrácené životnosti. A hlavně ochota zákazníka reálnou cenu platit.