12V na USB do auta
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
12V na USB do auta
Potřeboval bych do auta nějakej převodník 12V na USB. Těch se zakončením do zapalovače mám nespočet, ale chtěl bych navigaci a palubní kameru připojit někde pod palubkou přímo na dráty. Představoval bych si něco, co by mělo na jedný straně USB a na druhý dva vodiče +12v a - . Dělá se něco takovýho, nebo to budu muset z toho zapalovačovýho konektoru vykuchat?
- scorpions-cz
- scorpions-cz
Co je to za kameru? Moje Viofo A129 to má jako příslušensví
https://www.isix.cz/prislusenstvi-k-vio ... -a129-duo/
Stavěl sem si TOS54540 stejný krámek cca 8 let zpět a skončil sem s hraním až u verze 3, kdy tam mám 4 vrstvou desku a taky shield s LC vstupním a LC výstupním filtrem. Ale teď je na EMC spektru jen šum. A 3A z toho tahat lze.
Já v OC-I mám ten krámek ve ver.1 u zrcátka pro kameru a u rádia druhý jako nabíječku. No rádio moc neposlouchám, má teď trochu omezený příjem.
Mimochodem co jste linkovali věřím že dá s bídou 1-1,5A. Ta velikost cívky a driveru dát víc nemůže byť by běžela výš než na 400kHz.
- scorpions-cz
Těch zlobivých nabíječek už sem držel v ruce víc (kde třeba klesal proud jak se zahřívala) tak došlo na objevování. Už se chystám rok, že ji dám do druhého auta.
Tak sem si hrál, to byla doba kdy PCB stačilo navrhnout a nasdílet data. Ver1 byla jen doporučené zapojení bez LC filtrů, ve ver2 sem věřil že LC filtr na vstupu a výstupu pomůže. To už sem nezkoušel jestli ruší rádio, jen výsledky na CE EMC nebyly (30k-1,3G), jak sem si představoval. Při měření Ver3 mě podezřívali, že sem nezapojil modul na zdroj.
Jinak je tam samozřejmě třeba transil na vstupu i výstupu. Nerad bych se dočkal nějakého překvapení
- PCmaniac99