Mám zachovalý tento malý kazeťák, ale z reproduktoru silně šumí. Přirovnal bych to k šumu FM přijímače mezi stanicemi, hlasitost šumu prakticky převyšuje hlasitost záznamu na kazetě. Šumí to stejně i při zapnutí naprázdno bez kazety. Mohl by jste mě někdo prosím nasměrovat na co se zaměřit?
S tím rozebíráním bych byl opatrný. Lišta většinou nejde při zapájeném přepínači vytáhnout a když už se ti to podaří, vyskáče na tebe řada kontaktů. To pak skládat je voser. Prvně bych zkusil propláchnout a pak ošetřil něčím na kontakty. Párkrát ručně prohnal a musí to chodit.
Jo, taky nemyslím, že je vhodné ten přepínač rozebírat. Prolil bych ho, za soustavné masáže líhem, a potom diavou. A bude na věky. Tenhle krám dělá při vypínání dropouty. Někde se jim tam vrací náboj z kondenzátorů přes hlavu. Pomůže aby při vypínání kontakty motoru a zesilovače rozpínali co nejpozději, když už je pásek dostatečně daleko od hlavy. Zničil jsem si kdysi takhle dost programů do PMD na kazetách, než jsem zjistil, že za to PMD nemohlo.