Gramofon NZC 150 VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
Gramofon NZC 150 VYŘEŠENO
- jardafiala
mám voltmetr a osciloskop, v případě potřeby generuju signál nějakým programem AudMeS.exe z notebooku. Tady jsem zkoušel jenom sahat na vstupy konců pinzetou a neozve se ani hlásek. Živý konec aspoň TROCHU zabručí...No asi nezbude než na to kouknout osciloskopem, ale nic si od toho neslibuju, z konců není slyšet vůbec NIC.
DOPLNĚNO při zkoušce vstupu odpojen přívod od předzesilovače a korekcí, kondenzátory jsou na výstupu dva paraleleně, oba konce se chovají jak popsáno tedy mrtvě.
ZÁSADNÍ pro mě je, má-li smysl se zesilovačem vůbec zabývat vzhledem k (jak jsem vyčetl) mizerné kvalitě MDA a jejich chcípání kdykoli a při jakékoli příležitosti. Při tom jsem si vzpomněl, jak známý, po několika dnech neúspěšných pokusů sestavit z uvedených brouků můstek, nakonec zahodil výsledek experimentu daleko do lesa (který má za domem)
No jdu měřit, další zprávu podám k večeu.
napájení symetrické cca +30V
Napájení je tedy spíš nesymetrické, když píšeš, že je na výstupu elyt a taky polovina napájecího napětí.
Zkus změřit odběr jednotlivých KS - měl by být někde kolem 60 - 100 mA (bez buzení).
Taky se raději pořádně podívej na ten výstupní elyt - setkal jsem se jednou s tím, že mu uhnila nožička, pak byl samozřejmě nefunkční.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ale už jsem se setkal s tak začernalými kontakty v reprokonektorech, případně v isostatu PHONES, že reproduktory ani nepíply. Zvlášť, jestli to leželo dvacet třicet let někde ve školním skladišti.
- jardafiala
A správná poznámka od Michala - napájení je nesymetrické, opravil jsem v původním textu.
Jen pro info - klidový proud je v jednom konci 28mA, ve druhém 33mA.