EasyEDA
Moderátor: Moderátoři
-
Celeron
EasyEDA
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
decmen
Tak jsem si do schématu musel nacpat 555 (nic jinýho mě nenapadlo), pak jsem si nechal nakresit tišťák, omaloval si ho na papír a fixou udělal na cuprextit, vyleptal v chloridu a bylo to. Vrátil jsem se o 40 let zpátky, ale potřeboval jsem to hned a na destičku s asi 6-ti součástkama jsem nechtěl čekat týden. Přišlo by mi jich 5 ks za 5 doláčů a pak by zbytek ležel někde v krabici.
Takže závěr: jo, jde to a tišťáky přes jlpcb po 5ks taky přijdou - to jsem jich měl asi 5 různejch a nespěchal jsem.
-
Dekker
-
Celeron
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
martinkopp
-
JirkaZ
Nicméně už se hodil, umí třeba do schématu vložit bitmapu (fotku) jako pozadí a na ní se dá kreslit. Pro reverse engineering ideální věc.
Poslední nekolaborantská, nešmírující a samostatná verze Eagle je tuším sedmičková, snad 7.7.0.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
-
dj_Paul
-
martinkopp
-
Dekker
to se týká pouze situace kdy to chceš od JLCPCB vyrobit. Jinak je tam součástek tuna a tuna, ale ne všechny mají vše potřebné pro vytvoření souboru jako BOM atd. A u těch JST byl spíš porod v tom najít takové aby tam pasovali a nebylo to jako každej pes jiná vesCeleron píše:Takže podpora knihoven součástek jen ty, co mají ve skladu. Hmm, tak to asi takový veledílo nebude.
-
Dumitru
Takže pre firmu je možne zavrieť oči kvôli cene. Inak od Eagle je horšie už len sprintlayout. Ale je to len moja skúsenosť , nehovorím že v Eagle sa nedá nakresliť pcb da a celkom v pohode ale asi 3x pomalšie než v Kicade pripadne v Altiume.
Zase ak potrebuješ aj niečo v 3D nakresliť k tomu pcb tak to je priam super intuitívne a rýchle.
Kód: Vybrat vše
//-------------------------------------------------------------------------------------
Vytváranie komponentov a generovanie bom a pickandplace pre JLCPCB to ani nebudem komentovať ide z akéhokoľvek tu spomenutého sw
Kód: Vybrat vše
//-------------------------------------------------------------------------------------
Ak ich nemajú v JLCPCB, stále si ich vieš doobjednať z LCSC a ak to nemajú ani tam tak priamo z ktoréhokoľvek známeho obchodného reťazca

-
JirkaZ
-
Dekker
protože se prvně muselo najít takové aby mi to sedělo, když sem tam měl 2pin, 3pin, 4pin a 6pin tak přece nebudu dávat jeden 1,25 a druhej 2,5 že ... takže najít jakej to přesně je, jakej má kod v edovi a doufat, že to sedí a ne že mi to napíše "nenalezeno"Dumitru píše: A prečo u JST konektorov bol pôrod ?
Ak ich nemajú v JLCPCB, stále si ich vieš doobjednať z LCSC a ak to nemajú ani tam tak priamo z ktoréhokoľvek známeho obchodného reťazca![]()