co to může býT?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
radioelectrum

co to může býT?

#1 Příspěvek od radioelectrum »

co to může býT? Tipuji že možná nějaká "barevná hudba" kdy ty tyristory spínají 4 různobarevné žárovky připojené přes 5 kolík podle hudby co se přivede do konektoru pro reprák. Nebo máte jiný nápad?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

Dal bych ruku do ohně že tu bude barevná hudba.
dred

#3 Příspěvek od dred »

Farebka je TOP! :agree:

- štvorkanálová už bola iný level :lol:
- to prvé KTčko od trafáku bude určite na subbass :lol: :lol:
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

dred píše:...
- to prvé KTčko od trafáku bude určite na subbass :lol: :lol:
Budeš se divit, ale žádnej subbas se nedával - byly basy - středy - vejšky a INVERZE STŘEDŮ, aby na platu pořád něco svítilo ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
dred

#5 Příspěvek od dred »

Ale Ekkar... zase chytáš každú iróniu :agree: Ale nevadí...
Pokiaľ viem, tak sa na ten účel - inverzné -robili práve vysoké freq.... Lebo tie blikali najmenej... Ale bola to taká "nedokonalá" doba...A každý "výstrelok" mal niečo do seba... V dnešnej dobe - uP a tak... nie je problém spraviť "jednoduchý spektrálny analyzér" s indikovaním každého zvukového spektra samostatne na "žiarovku"..
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

Jéé, moje mládí! Tyristory KT 501 na 24V žárovky a byli borci co použili KT505 na žárovky 220V. To by nebylo nic špatnýho. Kdo použil na oddělení NF tráfko-OK ale borci to prali někdy i rovnou ze zesu do výhybek a na tyristory. Vše proti nuláku!! A pak někdo zapojil vidlici barevky do rozdvojky z druhý starny :D :D
..to bude jen ňákej odpůrek
ZVUK2000

#7 Příspěvek od ZVUK2000 »

To zapojení na 230V (220) jsem s bastlil 3 kusy. Schéma z AR myslím že z roku 1973. Ale nebyly tam "budící" tranzistory. Aby to spínalo přímo tyristory se staralo právě to oddělovací trafo. Tím pádem to nepotřebovali napájecí trafo, ale to oddělovací.
dred

#8 Příspěvek od dred »

Tých "jednoduchých efektov" bolo vtedy mrte... dokonca jeden prežil aj perestrojku :lol:.. Urobil som na ňom "prisvietenie - reguláciu " na každý "kanál" (súčastne) - funguje do dnes...voláme ho "smraďoch" - lebo získal kufor z nejakého "dychového" nástroja s pôvodným polstrovaním (40+ rokov ) a nevypáchol do dnes :lol: :lol:
TAKJAN

#9 Příspěvek od TAKJAN »

Taky jsem měl KT505 rovnou z fáze a bez trafátek. Mladej, blbej :D
dred

#10 Příspěvek od dred »

Ešte k tomu "smraďochovi"... boli tam pôvodne Tunsgram reflektorové žiarovky s "farebným sklom" (s farbou na skle), ale vekom došli a bez možnej náhrady.. náhrada potom bola 150V/150W žiarovka + farebné plexi... dávali to bravúrne, pokiaľ do svetla niekto za horúca niekto nezakopol ... Teraz sú tam už nie moc bežné 150W/na 230V wolfrám-žiarovky - síce nesvietia plným jasom, ale celé to má nádych (aj svojím prevedením) taký retro štýl... a v imtímče nejakej retro párty to má iný efekt, ako "preostrené" farebné spektrum LED svetla ... Ale je to otázka vkusu...
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

To nic není, já měl čtyřelektronkovou s EL84. V anodách byly žárovky z vánočního stromku asi 8 v sérii. :lol: Trafo to mělo jen na žhavení, 24V, anody přímo z usměrněný sítě. Ale na vstupu jsem oddělovací trafo měl, akorát kdoví jestli vyhovovalo izolačně. :oops:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mi-ro

#12 Příspěvek od mi-ro »

Tak vidíte co jsme vyváděli za nebezpečný kokotiny a žijeme všichni.
..to bude jen ňákej odpůrek
Mysteri

#13 Příspěvek od Mysteri »

Najlepšia, najlacnejšia ,,farebka" bola, už si to presne nepamätám, jedna 40W a druhá 75W žiarovka prepojená cez žiarivkový štartér a takto spravené 3 - 4 páry. To zapojenie si už nepamätám, ale muselo to byť v Amáre pred r.1978.To náhodné blikanie fakt sa dosť náhodne ,,triafalo" do hudby.....😁
Mysteri

#14 Příspěvek od Mysteri »

mi-ro píše:Tak vidíte co jsme vyváděli za nebezpečný kokotiny a žijeme všichni.
Podľa Bruselu sme už všetci, čo máme 60+, minimálne 50 rokov mŕtvy.....😡
dred

#15 Příspěvek od dred »

Najjednoduchšia - farebka bola v tej dobe snáď len žiarovka paralelne k reprákom... podľa výkonu zosilňovača / 2 sa zvolila "blikačka"... Tiež to malo v malom svoj efekt :lol:

Zpět na „Nezařaditelné“