Robot Zbrojovka ZU1, uhlíky a komutátor
Moderátor: Moderátoři
-
kejki
-
9Tr
Podle mého by to měl být on. Typ 024kejki píše:https://elektro.bazos.cz/inzerat/211575 ... -mixer.php
Je to ta věc, co je i mixér a mlýnek na kafe?
https://aukro.cz/starozitny-elektricky- ... 6967043114
-
kejki
-
9Tr
-
Celeron
Ten unášeč s drážkou se musí vylisovat ven z vnitřku motoru?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
Celeron
Rozdělal jsem víčko, textitový kolo ve vnitřním věnci se hýbe na strany asi o 1 mm, což je vůle v kardanu. Ale výstupní hřídel nejde protočit ani když jsem do drážky vsadil kousek plocháče a vzal to sikokleštěma. Prostě zalepenej a nebo zadřenej výstupní hřídel. Asi tomu pomohlo, že stál hřídelí nahoru jako když se používá velká hnětací mísa.
-
9Tr
Původně jsem tipoval, že nesepne rozběhové relé. To bylo jediné, co mne napadlo.
Ale když tím neotočíš rukou...
Táta ho měl rozdělaný, ale mně bylo cca 5 let, takže si pamatuju kulové a on taky si už nevzpomíná na postup. Ale muselo to jít bez složitého nářadí, měl ho rozebraný v kuchyni.
-
kejki
-
Celeron
A pak jsem si nadělal parádně na hlavu... Protože kdysi robot stál na lince vedle plynovýho sporáku, byl z jedný strany hodně poprskanej olejem a ten byl tvrdej jak kámen, benzínovej čistič si ani neškrt. Tak jsem vzal Mefisto na napečenej olej, nastříkal a... nestačil se divit. Prskance šly i s barvou a tak mám čelní díl s výstupní přírubou v barvě hliníku a ještě různě flekatýho, protože Mefisto je louh a hliník mu chutná. Nojo, tahle část je jen samotnej hliníkovej odlitek, tam není problém ho chemicky vyčistit, neutralizovat a nastříkat. Ale co s částí ve který je motor? Nějak nemůžu přijít na to, za co tam drží plechařina statoru motoru abych ji vyndal včetně zbytku elektriky a mohl odšroubovat bakelitový ucho a taky sežrat barvu. Přemejšlím, jestli to nechat jen v hliníku, je to do "černý venkovní kuchyně" a nebo to nastříkat. Jenže čím? Musí na to přijít reaktivní základovka na lehlé kovy. Jenže na ní se nemůže stříkat epoxyd a nebo polyuretan aby to bylo odolný, jen syntetika a tu mastnota sežere.
Existuje speciální dvousložkovej Axapur na lehké kovy, co umí základ i vrch ale cena je 700 barva a 400 tužidlo. Tak nevím...
-
9Tr
A před 70 lety asi moc speciální barvy taky neměli.
Ale můžeš dát nějaké fotky, určitě se řadí podíváme na rozborku.
-
9Tr