Rošt do postele-i bastlíř se musí dobře vyspat
Moderátor: Moderátoři
-
robo
Rošt do postele-i bastlíř se musí dobře vyspat
Tento rošt je na 180kg ale ten systém šroubu je zdá se stejný.
https://www.fajnspanek.cz/vyklopny-lame ... tId=212649
-
Nikto
Dlhe roky som sa sral s rostom s pruznymi lamelami. Furt sa to kazilo - bud sa prelezali lamely, alebo sa rozpadli tie gumove puzdra na koncoch... Vecny proces (asi tak raz rocne nutna generalka).
Az som sa nastval, kupil som vyklopny rost s pevnymi doskami (nie lamely). A mam pokoj. Mam vysoky matrac, takze pocitovo je to este lepsie ako pruzne lamely (tam som mal pocit ze lezim v koryte).
Nieco ako toto: https://img-cdn.heureka.group/v1/8f95df ... fb216f.jpg
-
robo
https://www.vyspimese.cz/latove-rosty/l ... lux-14-hp/
-
Pikofarad
-
EKKAR
Proč laťový?
Protože už při objednání jsme si do pelechu kupovali vysoký oboustranný matrace z paměťový pěny - předtím jsme asi 10let spali na vychválenejch pružinovejch, ve kterejch se v posledních několika měsících na 3 místech rozpadlo svázání pružin a vznikly doslova díry. Takže se zvolila pěna - a k tý mi bylo jasně už před vícero léty doporučeno odborníkem truhlářem, že buď má v posteli pružit rošt (lamely), nebo matrace. Dávat tlustou paměťovou matraci na do oblouku prohnutej rošt znamená, že se matrace proleží z obou stran zároveň a po případným obrácení v ní bude dolík ve tvaru lamel. A s lamelovýma roštama jsem už udělal vícero zkušeností - všecky bohužel negativní, nejčastější problém uložení konců do plastu nebo gumy, což se časem rozpadlo a náhradní nešlo sehnat, míň často popraskaný lamely, protože výrobce je udělal moc slabý a v bederní části postele nevydržely zatížení. Prasklou lamelu z lakovaný překližky nahradit je zakázka pro vybavenou truhlářskou firmu, prasklou lajsnu/prkýnko v pevným roštu nahradí každej kdo jen trochu umí s vercajkem za 5 minut po návštěvě nějakýho marketu pro kutily ...
A kutilmile - nelituju tě
-
ferdislav
-
EKKAR
-
BOBOBO
-
robo
-
ferdislav
-
EKKAR
Ten pán je podjatej, protože on zároveň je prodejce a jeho cílem není tvůj dobrej spánek, ale co nejnapěchovanější jeho vlastní prkenice - takže on ti doporučí cokoliv, co budeš ty cálovat a co jemu dovalí provizi. Hoď na něj kládu a zapni mozek. Dřív nikdo neznal pružný lamely, ale znali matrace a slamníky - a platilo čím nacpanější něčím měkkým, tím luxusnější. Pokud máš 25cm matraci, můžeš pod ní mít klidně cihly nebo betonovej panel a přesto se královsky vychrníš. No a co je jednodušší a levnější, než drahý a nesnadno opravitelný lamely? Jasně, pevnej laťkovej/prkýnkovej podklad/rošt ...robo píše: 01 srp 2026, 11:13 Mám 25cm vysokou matraci z nějaké pěny a načetl jsem že by se dal použít při té výšce matrace laťový rošt. Mluvil jsem s pánem z linku od Pikofarad a ten jako přirovnání použil tlumič a péro v autě. A že na pěnovou matraci není vhodné mít laťový a tedy pevný rošt.
...
-
Celeron
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!