"Ideální dioda"
Moderátor: Moderátoři
-
HF_Tech
-
DukeNuke
Ale jinak jsem upozornil, že nemám tušení, co je uvnitř IO. jen jsem si vzpomněl, že kdysi dávno jsem cosi viděl. Navíc i ten patnáctiletý odhad jsem netrefil. Chtěl jsem jen ukázat na diskrétním zapojení, že ideální dioda ve skutečnosti dioda není, potřebuje nějaké napětí a tudíž nefunguje jakoby skutečná dioda od nuly. Pokud je to OT, pak se omlouvám. Klidně to smažte.
-
rnbw
-
bu2520
-
samec
Habesan píše: 06 srp 2026, 17:47Tipuju, že chovat se bude "špatně".
http://datasheet.hezkyden.cz/d/ltc4357.pdf
VDD musí být minimálně 9 Voltů (strana číslo 3, nahoře v tabulce).
hezkyden.cz píše:Připojení do obvodu:
Zapojuje se do kladné větve silového obvodu. Protože se odněkud musí brát řídicí napětí pro ovládání MOSFETu, má modul třetí vývod na GND.
petr-p10 píše: 06 srp 2026, 18:08Ta dioda naokamžík rozepne na kondu naskočí napětí a tím je napájená /jednoduše řečeno/ ale jsou i tří vývodové kde je napájená stále...
HF_Tech píše: 07 srp 2026, 08:24To netvrdím. Ale zkus si třeba v tom datasheetu vyhledat slovíčko battery.
Linear Technology píše:High availability systems often to_nic parallel-connected power supplies or battery feeds to achieve redundancy and enhance system reliability.
...
typical applications:
Solar Panel Charging a Battery
Napriek odkazu na popis predajcu a odkazu na datasheet DukeNuke píše: 07 srp 2026, 11:28Ono to fungovat nebude. nemám sice nejmenšího tucha, jak je zapojen ten chip, ale je to tak 15 let...
...
Vám tie horúčavy asi lezú na mozog...
-
Celeron
Tak to abych Vláďovi zavolal, známe se asi jen 41 let.
Stále jsem se tu nedozvěděl, proč by nemělo makat to sloučení více batérek dle datašítu: Akorát to nebude na Vin 48V ale 24V, což je více než těch minimálních 9V.
Zkrat na vstupu nehrozí, indukčnosti tam nemám a tak nevím, co by tomu mohlo vadit.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
EKKAR
No přeci protože se to HaFo_techovi nelíbí ...Celeron píše: 07 srp 2026, 17:00...
Stále jsem se tu nedozvěděl, proč by nemělo makat to sloučení více batérek dle datašítu:
3xbat.jpg
Akorát to nebude na Vin 48V ale 24V, což je více než těch minimálních 9V.
Zkrat na vstupu nehrozí, indukčnosti tam nemám a tak nevím, co by tomu mohlo vadit.
A kutilmile - nelituju tě
-
samec
A k tomu chladeniu, ak si zväčšíš fotku na stránke predajcu, tak pri pozornom pohľade zistíš, že prekovy priamo pod tranzistorom sú spojené s výstupom. Teda ak ideš spájať výstupy, tak tie moduly môžeš priamo naskrutkovať na spoločný chladič. Ale pozor, len výstupnú "polovicu" modulu s časťou pod tranzistorom vrátane. Vedľa tranzistora smerom ku vstupnej svorke už sú prekovy spojené so vstupnou svorkou. Presne to zistíš, až ti tie moduly prídu poštou, či sú presne také, ako na fotke, alebo úplne iné. Čiňak so zmenami nemá problém.