Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5
Moderátor: Moderátoři
-
Kremik
-
RayeR
BTW koukam, ze ten cip je mozna Atmega?
https://www.aliexpress.com/i/1005011779287179.html
skoda ze sem to uz odpajel z desky (a tu vyhodil zpet), mohl sem se zkusit pichnout na SPI/JTAG...
Ten muj samozrejme nema logo atmelu, ale pocet pinu odpovida, muzu tak propipnout GND piny, jetli sedi s datakem od atmegy...
EDIT tak to je naka blbost, pinum atmegy to neodpovida, gnd/vcc jsou nekde jinde...
-
Kremik
-
rnbw
-
RayeR
Video
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Baseline@L4.2
Format settings : 1 Ref Frames
Format settings, CABAC : No
Format settings, Reference fra : 1 frame
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
-
RayeR
Konecne jsem se pustil do opravy drive nalezene minivezicky Sony FH-B55CD. Na prvni pohled docela OK stav, akorat bez reprobedynek. Tuner funguje, ale kazetak se netoci a CD ani nevysune tray. No proc asi, protoze zas ty zkur4#$#$@ gumicky se zas pomalu zacly menit v ropu. Nastesti vetsina byla jeste v pocatecni fazi - rozmekle, vytahane, mirne lepkave. Akorat u te jedne kazetove mechaniky 1 gumicka od motoru jaksi chybela. Pak sem zjistil, ze se motor netoci, protoze se gumicka namotala na hridel pod to plastove kolecko a tam se roztekla a zalepila to. Jelikoz k vyndani motoru bych asi musel rozebrat 'cely traktor', tak sem to postupne z boku dloubal sroubovakem a vymyval hadrikem s isopropylem. Nakonec se to povedlo vycistit a po nasazeni novych gumicek a vycisteni traktu kazetak uz hraje (obe mechaniky). Akorat mi nejak uz dochazi zasoba starych kvalitnich gumicek a nevim kde koupit nake nove co vydrzi a neroztecou se po par letech taky...
U CD mechaniky byla 1 gumicka na vysouvani tray, tu sem vymenil, ale pro zmenu vubec nenacte CD (ani origo lisovane). Po zasunuti jen chvilku hlava hybe cockou nahoru a dolu, ale ani neroztoci motor. Pouze obcas se stane, ze s motorem kraticce cukne a vzda to taky. Motorky sem zkousel rozjet malym napetim pres odpor a toci se, tak tam asi problem nebude. Tipuju tedy odesly LASER. Je tam hlava KSS-240A. Nasel sem si popis trimru a zkusil trochu pridat vykon, ale ani prd. Nekde sem cetl, ze kdyz je LASER uz dost mrtvy, tak hlava ani nedostane odrazeny signal zpet a tak se ani nepokousi roztacet motor. Rikal sem si, ze kdyz uz sem s tim tech par hodin stravil, tak to dotahnu a objednal nahradni hlavu z Alika: https://www.aliexpress.com/item/1005007205800275.html tak snad to pojede. Koukal sem, ze uz sem musel zaplatit vypalne, asi o 100Kc vice nez je cena na webu...
-
rnbw
-
RayeR
-
rnbw
-
Celeron
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
RayeR
-
RayeR
-
Kremik
Chujovina to bude, ale otázkou je, jestli to bude tím napětím. Měl jsem kdysi věžičku, kde CD šlapalo jak hodinky, ale při prodeji bylo najednou úplně slepé. Nakonec se ukázalo, že je to bednama (asi délkou jejich káblu). Na bedny s dlouhým kabelem ani ťuk, na malé bedničky s krátkým káblem naprosto v pohodě. Bylo to na prodej, tak jsem se tím víc nezabýval, ale později mě to mrzelo. Docela by mě zajímalo, čím tohle mohlo být.
-
RayeR
Nedelej blbyho, syceni sitoveho trafa
>Kremik
divne, ze by naky zahadny obvod na detekci/impedanci pripojenych beden? Nic takoveho sem nepotkal, vzdy z toho konce lez signal i bez zateze...