Jak funguje odstoupení od smlouvy v Datartu: Čtěte

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#16 Příspěvek od Hill »

Ivan_01 píše: 13 srp 2026, 08:37
Hill píše: 13 srp 2026, 08:02 sluchátka "s doživotní zárukou"
...Akurát KOSS dával na PortaPro doživotnú záruku, ale tak, že "bezplatná" oprava sluchadiel za 20, v skutočnosti stála 17 Eur.
Ano, bylo to u Kosse, ale nejen u modelu Porta Pro, modely UR to měly taky. Jenže první podmínkou bylo zaregistrovat je, což málokdo udělal. A, když se plast začal rozpadat, nenašel už štítek potřebný k registraci. Pak byl zákazník upozorněný na to, že záruka se vztahuje na funkci, ta je v pořádku, ale ne na mechnické poškození (v tomto případě prasklý most). A náhradní stejně nemají a mít nebudou.
To si pak člověk zavzpomínal na bakelitová radistická sluchátka, která po 80 letech ještě drží na hlavě...
Jenyk

#17 Příspěvek od Jenyk »

Koupil jsem v Datartu audio cinčovej kabel. Hrozně to bručelo, tak jsem ho nakonec kuchnul. Kabel nebyl stíněný, byl z normální dvoulinky. Reklamace odmítnuta - zboží bylo poškozené. Na dotaz, jak jsem měl bez kuchnuti poznat, že je to zmetek, mi už raději neodpověděli.
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#18 Příspěvek od RX-20 »

forbidden píše: 12 srp 2026, 14:15 Jak já jsem rád, že nic neprodávám. 8-) Při představě, že mi někdo přijde vrátit použitý sluchátka za 160,- a bude chtít vrátit plnou cenu na mě jde amok. Pochopitelně reklamace je něco jinýho, i když co čekat za 160,-...
U mne stejné. Taky by mne trefil šlak, kdyby mi někdo šel vrátit sluchátka za 160 Kč nadto ještě použitá.

V Datartu jsem před 3 roky koupil zvukový záznamník Philips. Stál myslím 3500 Kč nebo tak nějak. Druhý den jsem ho šel vrátit, protože záznamník se dal vypnout pouze vyndáním baterie. Pak se muselo počkat asi minutu a znovu vložit baterii. Pak bylo možno záznamník zase zapnout a vypnutí opět vyjmutím baterie :) Záznamník, ačkoliv Philips, byl vyroben v Číně pro ruský trh. Rusové to asi nechtěli, tak to šoupli do Česka. Kupodivu Datart neprotestoval proti odstoupení od smloouvy a promptně vrátili celou částku.

Nedavno jsem tam koupilUSB kabel prodlužku. Ten měl tak tenký měděný drátky, že na druhým konci už skoro nebyl signál. Druhý den jsem jim ho vrátil. Vzali ho a neprotestovali.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
xsc

#19 Příspěvek od xsc »

Jenyk píše: 14 srp 2026, 16:53 Koupil jsem v Datartu audio cinčovej kabel. Hrozně to bručelo, tak jsem ho nakonec kuchnul. Kabel nebyl stíněný, byl z normální dvoulinky. Reklamace odmítnuta - zboží bylo poškozené. Na dotaz, jak jsem měl bez kuchnuti poznat, že je to zmetek, mi už raději neodpověděli.
Po tobě se nechce, abys poznal příčinu. Prostě jsi ho měl vrátit tak jak byl s tím, že při jeho použití to bručí.
pocitujlasku

#20 Příspěvek od pocitujlasku »

Jenyk: ty ako zakaznik nemas co "kuchat". Kupim, nefunguje ako ma, reklamujem. Pripadne mi nevyhovuje a je moznost vratenia, tak vratim s tym, ze nesplna to, co som ocakaval.
Bolo napisane, ze je to tieneny kabel? alebo si si len myslel, ze je? pretoze sa kludne moze predavat s netienenym kablom, pretoze pri niektorych zariadeniach to nevadi. A brum vacsinou nesposobuje netieneny kabel, ale zle uzemnenie zostavy.
No vidis, a tak si sa bal

Zpět na „Nezařaditelné“