Kyselina amidosulfonová-očista pračky od kamene

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Kyselina amidosulfonová-očista pračky od kamene

#1 Příspěvek od robo »

Zdravím. Mám doma 1kg této kyseliny v prášku. Uvažuji ji použít na odvápnění pračky. Jen nevím jestli je to dobrý nápad pro pračku a pokud ano tak jaké množství. Děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nikto

#2 Příspěvek od Nikto »

Na pracku sere pes.

- Nevadi ti, ze zbytky toho svinstva sa ti dostanu na pradlo pri dalsom prani?

- Nevadi ti, ze sa to nesmie vylievat do odtoku vody?

Niektori ludia su naozaj cudni... Co skusis nabuduce? Kyanid?
forbidden

#3 Příspěvek od forbidden »

Používám to naprosto běžně na odvápnění úplně všeho doma. Mám namíchanou zhruba 10 % koncentraci v kanystru a to pak ještě ředím cca 2-4, podle potřeby. Je to úplně běžná kyselina používaná v komerčních odvápňovačích. Pro lidi i docela bezpečná, netřeba se bát.
robo

#4 Příspěvek od robo »

AI odpověděla:
Postup odvápnění pračky. Dávkování: Odměřte 100 až 150 gramů krystalické kyseliny amidosulfonové. Rozpuštění: Prášek předem kompletně rozpusťte v 1 litru teplé vody. Aplikace: Nalijte hotový roztok přímo do prázdného bubnu pračky. Program: Spusťte hlavní program na bavlnu s teplotou 60 °C

S poměrem nevím jestli nekecá. Co se mě ale nelíbí tak po nalití do pračky a spuštění programu se na chvilku ozve čerpadlo a část tohoto čističe by skončilo v odpadu. Dosud používám AVA prášek kupoval jsem ho za cca 35 peněz, dneska už 50. Jednou za 4 měsíce to zas tak strašný není. Obsah je kyselina citronová. Tak mě napadlo koupit někde kyselinu citronovou v krystalické podobě a pak jsem si vzpomněl na tu amido.... I do kávovarů se používá i když tam je pry lepší varianta kyselina mléčná.
lesana87

#5 Příspěvek od lesana87 »

To pračky dělají, že na začátku odčerpají vodu, pokud ji detekují. Tak počkej, až začne napouštět, pak pračku vypni, počkej až odemkne dveře, nalej tam jen utrejch a pak ji nech pokračovat.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Kedze je to v prasku, normalne to nasyp do nasypky pre hlavne pranie. A nastav 95°C (alebo kolko je maximum).

Zpět na „Nezařaditelné“