Hill z Jičína bez přívlastku
Hele, vony jsou dvě verze těch desek
Já jednu hned na začátku dal bokem, protože byla vadná - jeden kanál hrál výrazně slaběji, tak jsem si ji nechal na později.
Teď ji zapojím a nestačím se divit. "Neprobádaná" vada, ta, kvůli které jsme ty desky nafasovali, se zde projevuje v podstatně menší míře. S přivřenýma očima a sevřenýma půlkama by to snad bylo i prodejné...
Tak bádám jakto, a vona to není verze 0.7 ale 1.0. Přibyl tam vodpůrek, který projev té vady dosti zeslabí. Tak ale když už o vadě vím, tak ji snad rovnou odstraním, ne? Vždyť to jde snadno. Tohle nějak nechápu...
No a k tomu slabému kanálu, to je taky zajímavé. Asi mám přerušenou dráhu basového poťáku přibližně v půlce dráhy. Když je vytočený v levé půlce, kanál hraje vždycky dobře. Když v pravé, tak podle "nálady". Přesně jde najít místo, kde to zeslabí. Ovšem ta náladovost je značná. Ohmmetrem vadu poťáku nejde naměřit, poťák se jeví ok. A po změření pak zase i funguje. Ovšem i když funguje, kanál mnohem výrazněji šumí. Když dráhu zkratnu (DC poměry se tím nezmění), šum přestane. Co mi ale přijde divné, když najedu běžcem na to přerušení, měl by ho běžec propojit, ne? To znamená, že šum by měl zmizet. No nezmizí...