Dell optilex 780 nič nezobrazí,svieti led 3,4 ani nepípá.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#46 Příspěvek od PotPalo »

To video stojí za prd, je tam veľa zbytočných krokov, a ešte aj pomiešané dve veci dokopy.

To máš dva tie počítače, alebo si už stihol nastaviť aj heslo do BIOSu ktoré nevieš? Na prvej fotke píše že je zlá baterka, na druhej fotke vidím že treba zadať heslo a niekto ho 4 krát skúšal. A vyletovať držiak baterky z dosky bola fakt zbytočná práca. Stačilo predsa odmerať cestičky či ide z batérie 3V na dosku. Pokiaľ na tých kontaktoch držiaku batérie ktoré si letoval bolo 3V, tak ho nebolo treba vyberať. Pozrel by som skôr lupou drobné súčiastky okolo, či sa niekomu nepodarilo pri výmena batérie niečo poškodiť alebo odraziť.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
tiktak1953

#47 Příspěvek od tiktak1953 »

PP musel som zacat tou baterkov,lebo SETUP hlasil slabu baterku,nevedel som prehodit ten jumper,hned ma hodilo do SETTINGS!!!!Bola tam ako som to kupil prilepena,kontakty Dell 780 mam dve,jednu na chalupe rozobratu,druhu doma.Na chalupe mam na opravu tri PC.Dnes sa mi podarilo opravit dalsi Dell 3020 na lezato co sa vypínal hned na zaciatku.Hral som sa podla druhych dell v biose v boot seqence,nakoniec som dal Load defaut,trochu s nim zatriaslo,vsetky nastavenia sa stratili po defaulte .Vypisalo neaku cerveno ciernu hlasku a PC 3020 nabehol bios a OS ,vsetko ako ma,trochu je pismo vacsie ako pri nenastavenom rozliseni obrazovky. Cakal som na to co napisete o tom Load default ,tak som s dell 780 nič okrem prerabky baterky nerobil! Nemozete napisat kedy ,pri akom nastaveni boot seqence sa klika na ten load default.Kedsom to prelozil,tak som z toho how-no vedel dokopy. Neni problem v biose nieco pos-rat! Cez den mam malo na PC.Vecer som isiel po tme na chalupu k dell 780,ale uz bola vypnuta eletrika.
Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
tiktak1953

#48 Příspěvek od tiktak1953 »

Trochu som postupil.Slaba bat.uz nehlasi.Reset biosu sa mi neda urobit ked stlacim na začiatku podla videa F2. PC sa uz nezapne ako predtym.Skoncil som pri hlaske:Spustit pocitac beznym ci inymi sposobmi.Nic nepomohlo.Dam neake obr.Podarilo sa mi zmenit aj v Boot seqence z dvoch poloziek na tri.Co poradite robit.dik
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 20 srp 2026, 16:02, celkem upraveno 1 x.
masar

#49 Příspěvek od masar »

F2 není na RESET BIOSu, ale na vstup do BIOSu. Teprve po vstupu do BIOSu (tvůj prostřední a poslední obrázek) umožňuje reset BIOSu tím, že klikneš na to dolní tlačítko "Load Defaults".
Jinak to máš ve stavu, kdy se dá uvažovat o instalaci nových Windows, pokud nejde nouzový režim.
:wink:
tiktak1953

#50 Příspěvek od tiktak1953 »

Co urobit,mam skusit ten RESET biosu ako si ma opravil?? Ked to hlsi spustit s tymi moznostami a žiadna nejde ,tam co moze byt ,neda sa s tym nic urobit? dik
masar

#51 Příspěvek od masar »

Když jsi nám jaksi neřekl, co to dělá, když zvolíš Stav Nouze (hlášky na monitoru), tak jediné, co lze radit, je vyzkoušet novou instalaci. Leda že bys chtěl napřed zachraňovat nějaká data. Žádné zálohy beztak nemáš.
Pokud BIOS vidí disky, tak jeho RESET není nutný, ale nic by se tím pokazit taky nemělo.
Ještě vyzkoušej boot do USB nebo CD (nějaký Live system, např. Hirens), abys měl jistotu.
ferdislav

#52 Příspěvek od ferdislav »

Neblázni s hirens, když nechápe ani základ v bios, jsi velký optimista ; )
masar

#53 Příspěvek od masar »

Nepodceňuj. Kdyby neuměl bootovat z USB, nemohl by ani instalovat Windows.
ferdislav

#54 Příspěvek od ferdislav »

Já tě v dobrém varoval
tiktak1953

#55 Příspěvek od tiktak1953 »

ferdislav z coho mas trach,nieco viem ,zaklad urcite ,ale malo. robil som s biosom vela ,ale nove veci co som nerobil sa musim doucit ako vsetci. Stale vas musim upozornit ze cas mam par minut za den.? Nedostal som sa dost daleko sam? Uz bol problem len ze nesiel spustit system.Ani ty si od narodenia bios nevedel,ci.O nic nejde,mam desta pc spolu pojazhnych.
Ked som pozeral to prve video reset biosu a to co napisal masar ,mi to neak nesedi.Este pred new instal win10 mi vypisalo hlasku: chyba ostini disku,ci co!Tak som supol do PC druhy disk,natiahol bez problemov 10-ku.Ked som ho vypol a zapol tak sa zase niekolkokrat vypol a zapol,potom uz dobre isiel.Musi to byt problem Biosu v nastaveni nieco alebo poskodeny.Ine mi z toho nevychadza.Dam aj obr.len teraz som prisiel domov zuri tu prva burka v roku,trochu leje iba! Do PC davam iba stare ,dookola vseliake HDD aj po smrti.
masar

#56 Příspěvek od masar »

Měl bys víc pozornosti věnovat informacím, které sem dáváš.
"padlá dopo nasúva" znamená, že někdo něco někam "nasúva" celé dopoledne? Nebo mám velkou fantazii? To je v nějaké fázi instalace? V jaké?
"chyba ostini disku,ci co!" to je nějaká disková nemoc či čo?
"Ked som ho vypol a zapol tak sa zase niekolkokrat vypol a zapol,potom uz dobre isiel." To je také informace na dvě věci. Ale hlavně, že už "dobre ide"..., alebo neide?
A že máš pár minut na den - to je informace také na dvě věci.
Snaž se být věcný a méně dojemný. Povede to rychleji k cíli - a o to ti přece jde, ne?
Bůh ví, co s tím ten tiktak dělal, že už mu bios nehlásí nízké napětí baterie, ale čo už mi je po tom?
tiktak1953

#57 Příspěvek od tiktak1953 »

Na tom hdd kde nesiel spustit system ziadnou moznostou ani stav nudze ,ked som chcel urobit reset bios ,tak este predtym znicoho nic vypisal tuto hlasku: chyba ostiny (take nieco to bolo) disku.Tak som sa rozhodol, ze ten HDD dam von z PC,vymenim!Ty si doporucil, dat new win! Uz na tom druhom vymenenom disku som instaloval tu 10-ku! Instalacia prebehla poriadku! Stiahol som aj GCH,vsetko OK dalej.Za polhodku som PC vypol .Ked som ho na skusku ci jeuz vsetko OK znovu zapol,tak sa zapol.vypol,zapol vypol asi 5X a az potom fungoval zase PC.Viac som neskusal,robil som okolo chalupy do dmi.Takze problem je bios a kde,co neviem. Co som pisal ze som opravoval aj dell 2030 alebo 3020 sa tiez vypinal,zapinal.Hral som sa s biosom,daval Default load,zbledlo aj boot seqence, vypisalo neaku hlasku cerveno cierne a po vypnuti sa uz dell nevypinal.Skusam aj ja v biose sa ,ucit.len neni cas.
Videli ste ze som vyhodil drzak baterie kde bola baterka ked som dostal PC prilepena.Roky to tak fungovalo.Ked som potreboval tento problem vyriesit,tak mi ine neostalo len hladat zavadu napr.v kontaktoch baterky.Kontakt - nedrzal pevne,mal znamku natrhnutia.To je vsjo o baterke! Spytajte sa normalne co chcete ,nemam problem nieco tajit.Vy ste mi neodpovedali ked som sa pytal na ten Load default ci mam kliknut,lebo som nevedel ako to je.
masar

#58 Příspěvek od masar »

O Load Defaults jsem snad napsal, co jsi potřeboval vědět, nebo ne?
Tvoje poslední info o baterce v biosu byla, že jsi ji přiletoval na dvou drátkách a že bios už chybu napětí nehlásí.
Následující hlášení už se týkalo chyby bootování do Windows, takže Load Defaults již nebylo nutné.
A ta nešťastná hlášení - žádná chyba "ostini" neexistuje, musíš číst pečlivě a informovat přesně. Zřejmě se jednalo o termín "error destination disk".
Stejně tak tvoje sdělení "vypisalo neaku hlasku cerveno cierne" je nám platné, jak mrtvému zimník.
Až se tě budu potřebovat na něco zeptat, zeptám se.
PotPalo

#59 Příspěvek od PotPalo »

Začína sa vždy s odpojeným harddiskom. Môj bežný postup je odskúšať baterku (priložím oranžovú LED diódu, keď svieti jasno, baterka je dobrá), prípadne ju vymeniť. Samozrejme skontrolujem jej držiak, vyčistím a napružím kontakty, prípadne vymením celý sokel. Potom ísť do BIOSu a dať Load Defaults, nastaviť dátum a čas, a Save and exit. Ak po vypnutí a neskoršom zapnutí hneď skúša bootovať a píše že nieje z čoho, je to OK, a môžem ísť ďalej. Nasledujú také maličkosti ako otestovať memtestom pamäť, a ak nezachraňujem starú inštaláciu kvôli dátam, tak osadiť disk ktorého povrch som predtým otestoval scandiskom alebo diskgeniusom a samozrejme naformátoval. Až potom nasleduje inštalácia Windowsu na čistý disk.

Tieto Delly majú takú vlastnosť, že aj keď je nastavené aby po zapnutí napájania boli vypnuté, tak po pripojení napájania na pár sekúnd zapnú zdroj. To je vlastnosť.

Viacnásobné zapínanie a vypínanie niekedy znamená že si počítač ošaháva frekvenciu pamätí. To si potom niekde uloží a pri ďalšom zapnutí zapne hneď na prvý krát s už uloženými hodnotami. Ono niekedy stačí po zmene pamätí vliezť do BIOSu, nič nemeniť, iba dať Save and exit.

Tip: namiesto fotenia kravín je dobré odfotiť si chybové hlášky ktoré to vypisuje.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
tiktak1953

#60 Příspěvek od tiktak1953 »

Sudruzi trochu vam to travalo,ale sme to napokon spolu DALI.Ked to tak rozne sa vypinalo,tak mi ostala (napadla co s tym ma docinenia)este jedna moznost VYMENIT z dobreho RAMKY.Ide to uz perfekne ako blesk rychlo.Fredislav ty sa nezlob.Masar,pp velka vdaka za vas cas,vazim si vasu odvahu,trpezlivost a pocho!!! blby niesom ,vsetko neviem,nemam problem sa nieco pod-učit!!!
----------------------------------------------------
Nasiel som tu chlasku Chyba ostení v inom podani. Co to znaci to STENI? Tienenie je po česky STINENI nie ? Preto som ho vyhodil a dal druhy HDD.Prehadzujem disky dokola pokial sa neaky chyti.Tie RAM nemate co sa tu dobre zo slovenska, Ako ich pytat? DDR3? Ci napisat cely popis z ramky? Ten vysek na ramke je 7,8cm od kraja!!! To je najjednoduksie ako ich rozoznat+ aby mali min 2GB!!!pripadne aj HDD s polochymi konektormi.
--------------------------------------------
Mam ZLE RAMKY v PC :2GB 2Rx8 PC3 -10600U-9-10-80 HMT 125U6BFR8C-H9 NO AA-C 1047 nasiel som na predaj tuto:2x 2GB DDR3 Corsair neviem ci to je nahrada.Podla vyseku na ramke by to bola podobna.
Na ramke je napisane:CMV4GX3M2A 1333CA
Zo serverov s podobnym cislom nemozem pouzit?

Zpět na „Výpočetní technika“