Nastavitelné digitální napěťové relé 48V
Moderátor: Moderátoři
-
houmr
Nastavitelné digitální napěťové relé 48V
Několik let jsem část spotřebičů v domácnosti a filtraci bazénu napájel z UPS, jejíž baterie byly dobíjeny výhradně ze solárních panelů. UPS byla připojená přímo na baterie, přes regulátor bylo napájené jen relé, které pouštělo filtraci bazénu (v regulátoru bylo nastaveno zapínání výstupu, až když napětí přesáhlo 52V, odpojovalo se, když kleslo pod 50,2V. Léta to fungovalo spolehlivě - když se baterie nabily a dosáhly 52V, přebytečná energie se využila na filtraci.
Abych ze systému mohl napájet i pračku (která byla mimo možnoti UPS), po letech jsem se rozhdl systém zmodernizovat a koupil výkonější měnič s integrovaným solárním regulátorem. U něj ale už není jak spínat ty zbytné spotřebiče po nabití baterií. Nechce se mi na těch bateriích nechávat ten starý regulátor jen proto, aby plnil tuto funkci, stačilo by něco jednoduššího. Buď nevolím ta správná klíčová slova, nebo se fakt nic rozumného nenabízí?
-
houmr
-
samec
EDIT:
Pardón, nejak som sa zamotal v myšlienkach a teda nepochopil správne požiadavku, tak teda beriem späť.
Daj tam Arduino.
-
houmr
-
HF_Tech
-
houmr