EasyEda
Moderátor: Moderátoři
-
RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
EasyEda
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
-
JirkaZ
"Windows 64Bit: easyeda-client-linux-x64.exe" a jeho obsahem je link na https://image.easyeda.com/files/easyeda ... ux-x64.zip, přičemž pokus o download je nefunkční...
Proč mám poslední dobou čím dál větší dojem, že nikdo po sobě vůbec nic nekontroluje a klidně sebevětší nesmysl vystaví na veřejnost, a to i když se jedná o renomované značky?
Jo a mimochodem je tam uvedeno "Online use...". Neměl tazatel na mysli nějakou ryze lokální verzi pracující bez netu?
Když člověk ten server projde i na jiné jeho stránky, tak se tam občas dají nalézt nějaké funkční odkazy ke stažení, ale zda to je vyhovující požadavku, to netuším...
No a tady je verzí spousta, stačí jen vědět, kterou si vybrat.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
-
RX-20
Hmm, ráno se mi ta stránka nezobrazila. Teď, přes tvůj odkaz se zobrazila. Je tam opravdu link na 32-bit verzi. Jenže nefunguje. Hlásí:
his XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.
<Error>
<Code>AccessDenied</Code>
<Message>Access Denied</Message>
</Error>
V podstatě, co potřebuju... Musím najít nějaký konsens mezi Excellonem který generuje Easyada a Excellonem z CADu který používáme ve firmě. Když jsem se zeptal v JLCPCB na uinfo jaké Excdellon používají. Dostal jsem "čínskou" odpověď:
používáme nejmodernější verzi formátu Excellon s využitím našich empirických zkušeností...
To opravdu potěší.
Napadlo mne, navrhnout nějaký dummy plošňák s různými otvory jak v EasyEda, tak v našem systému. z obou systémů vygenerovat NCD a ty porovnat a pak napsat konverzní program z našeho Excellon formátu do toho "nejmodernějšího" co používá JLCPCB. Zatím jsem se zaseknul na začátku, kde vzít EasyEda pro 32-bit wokna...
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
-
RX-20
Ano DeskTop verze má prý být lokální verze. Na tvým odkaze na 2.stránce jsou starší verze z loňska pro 32-bit wokna. Dají se stahnout. Zkusím zítra nainstalovat. Zatím dík.JirkaZ píše: 04 zář 2026, 20:05 ...
Jo a mimochodem je tam uvedeno "Online use...". Neměl tazatel na mysli nějakou ryze lokální verzi pracující bez netu?
Když člověk ten server projde i na jiné jeho stránky, tak se tam občas dají nalézt nějaké funkční odkazy ke stažení, ale zda to je vyhovující požadavku, to netuším...
No a tady je verzí spousta, stačí jen vědět, kterou si vybrat.
-
JirkaZ
Nikdy, opakuju nikdy bych si pro cokoliv míněného vážně nevybral program závislý na nějaké síťové službě (nemyslím tím pochopitelně např. web browser a mail klient). Že to je dnešní masově rozšířená nemoc vím.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
-
RX-20
Souhlas s tou "nemocí", že je tendence dělat vše online. Třeba účetnictví nebo návrhový sofware Altium... Vtipné je, že se moc neví kdo stojí za Altium. Je za tím firma Altium LLC registrovaná v Kalifornii. Jenže LLC firmy v USA jsou firmy zahraničních subjektů. Ne-residentů. Nejspíš tak Altium LLC ovládají číňané. Vipné je, že Altium používají pro vývoje elektroniky v Česku firmy, které mají bezpečnostní prověrku.
Prostě, ať už je to firemní, korporátní účetní systém, anebo návrhový CAE , CAD systém, tak do toho někdo zezadu od správce systému čumí a všechno vidí. Pomíjím fakt, že uživatele může kdykoliv odpojit nebo začít vydírat.
-
rnbw