Identifikace trafa Sedlbauer Steep Brno 898 061 (projednoceno)

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Ransome klobouk dolů , využil bych ji , až by to bylo rentabilní . Chci to tráfko tak za pajdu prodat a nechci budoucího majitele blamovat . Prostě vše nahoru jsou jen blbosti k flame o nesmyslu . Nevím co komu nadále pomůže , když si info o sedl bude chtít přečíst . Kdyby tam nebylo nic , tak by ten co se bude zajímat věděl , že info nebude , nemá ani cenu psát . Dle roku výroby bude původní zařízení nejspíše ve šrotu . Já jsem se k němu dostal vestavěné do amatérského zdroje a tak jsem chtěl info , kolik to půjde zatížit . Toť vsjo . Kdo neumí dodat číslo , nemá sem co klapat . Na jejich řešení se vůbec nikdo neptal .
VASEK_W

#17 Příspěvek od VASEK_W »

Kdyby jsi Bořku tohle, co jsi napsal nyní, napsal už ve svém prvním příspěvku, tak by to bylo o mnoho jednodušší, přímočarejší, a bez zbytečného flame... :-(

Vašek
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím Tě Václave . Netušil jsem , kolik "ochotných pomocníků " mi den přinese . :D Asi to bude tím , že vyhrála AfD . :D :D Asi je něco trápí , dojezd letní okurky . A já chtěl jenom sehnat tabulku od Sedlbauera ........... no není :oops: :oops:
Co všechno jiného jsme se ale dozvěděli .
Naměřeno naprázdno při síti 240V 10 a 16V Ø0,3 a 30V Ø0,5
samec

#19 Příspěvek od samec »

Maximálny zaťažovací prúd nie je nejaký exaktný údaj. Zmeraj odpor vinutí, zmeraj napätie pri konkrétnej záťaži aspoň hlavného vinutia a zmeraj rozmery vrátane stredovej diery a daj to aj s už nameranými napätiami naprázdno a priemermi vodičov AI. Tá ti z rozmerov spočíta plochu povrchu a z toho odhadne tepelný odpor. Z odporov vinutí a úbytku pri záťaži spočíta straty vo vinutiach a v jadre. Nakoniec ti z toho odhadne maximálny trvalý výstupný prúd. :wink:
danhard

#20 Příspěvek od danhard »

Na určení ostatních parametrů potřebuješ ještě např. rozměr jádra, stačí vnější, vnitřní průměr a výška transformátoru, podle toho jádro přiřadíš do tabulky standardních transformátorů.
Pak aspoň odpory primáru a sekundárních vinutí, no a potom pokles napětí s přiměřenou zátěží. Na to je jako zátěž nejlepší nějakej větší šoupák 50-100R/100W.
Měření je přesnější než data z tabulky podle nějakého výpočtu :D
Výstupní proud transformátoru je limitovaný jenom maximální teplotou a odporem vinutí.
Naposledy upravil(a) danhard dne 13 zář 2026, 12:04, celkem upraveno 1 x.
samec

#21 Příspěvek od samec »

K jadru sa nedostaneš, ale AI ti to z vyššie uvedených hodnôt a z tisícok informácií o iných trafách veľmi dobre odhadne.
danhard

#22 Příspěvek od danhard »

Neměří se samozřejmě vlastní jádro, ale celkové rozměry transformátoru a srovnáš to s typizovaným trafem, tam jsi tabulku dostal.
A ať se to naučí pěkně bez AI, ta dělá chyby :lol:
Naposledy upravil(a) danhard dne 13 zář 2026, 12:07, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Zase , já se vás na to neptám , rozumíte mi . Jsou to údaje pro případného dalšího majitele . Sám jsem navinul přes stovku traf od 2W po 5kVA na svářečku . Vím dobře , kolik zatěžuji dráty já sám a potom vím , kolik bych si to dovolil zatížit . Já 60 let žiji i dožiji při 2A/mm² a 10000Gaussech . A činnosti které sem vnucujete , vykonávám také skoro 60 let . Jak u blbejch a dokola , proto si stále myslím , že při digitalizaci jsou údaje všade možně a já se je snažím sehnat . Ale tady začalo být podle nálepky i trestný se i zeptat .
JÁ SE SNAŽÍM PRO NÁPLŇ TOHOTO FORA ZÍSKAT PRO DALŠÍ ABONENTY ÚDAJE O TRAFECH SEDLBAUER .
Kolik je zde ještě mameluků , kteří toto nechápou ?????
danhard

#24 Příspěvek od danhard »

BOBOBO píše: 13 zář 2026, 12:07 Já 60 let žiji i dožiji při 2A/mm² a 10000Gaussech
Tak to jsi nežil a potřebuješ osvětu :D 60 let to děláš blbě :roll:

Ale už tu bylo řečeno: 898xxx jsou trafa na zakázku, takže nějaká tabulka je dostupná jen u výrobce a je neveřejná.

Takže pokud se furt dožaduješ jen nějaké tabulky, tak bych řekl, že jsi vyjímečně tupý mameluk.
samec

#25 Příspěvek od samec »

Ako tu už bolo spomenuté, najdôležitejšie je oteplenie. Jeden čas som používal vodou chladený laboratórny elektromagnet na krátke magnetovanie vzoriek. A keďže sa mi nechcelo ho pripájať na vodu, tak som len z odporu vinutia počítal teplotu vinutia, aby som vedel, či ho ešte môžem zapnúť, alebo ho už musím nechať vychladnúť. Keď som výpočet teploty vinutia overil cez hmotnosť vinutia, tepelnú kapacitu medi, príkon a čas, tak mi vyšla v podstate rovnaká teplota. Takže aj tak sa dá.
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Myslím , že jimirek to zhodnotí , ponechá příspěvky 1,3,a 22 a zbytek blbostí smaže . Pražský ignoranti jsou zvláštní katastrofa , vše na Táně ja taky neveřejný .
samec

#27 Příspěvek od samec »

Ani tu nič
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=80010

A nemohol ten transformátor na zakázku byť len ten jeden kus do toho podomácku napájača?

Nebudú parametre uvedené na dobovej reklame s ponukou zákazkovej výroby niekde na stránkach Amaterskeho rádia? Na tých stránkach, ktoré nikdy nikto nenaskenoval, lebo je to fuj zbytočná reklama?
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Čistí péro .
:D :D
Dobrý den,

je mi líto, ale transformátor s tímto označením nevyrábíme.

Všechny naše transformátory však mají typový štítek, který obsahuje veškeré potřebné údaje.

S pozdravem,
:D :D

Zpět na „Součástky“