Sice jsem ty
termobaterie pod sedm stovek za kus nenašel, ale to by taky šlo - pak už to ukáže téměř každý miniaturní indikátor a ještě bude potřebovat předřadný odpor na zmenšení výchylky. Asi nejlepší by bylo, navštívit některého plynaře, jestli s tím někdy dělal, a jestli na to má držák. Případně termobaterii vypůjčit a vyzkoušet, teprve pak do toho ty prachy vrazit. Ta baterie se k plamínku tak snadno nevejde, takže se asi tolik nebude ohřívat, ale, i kdyby to bylo 0,3 V, stačilo by to.
Navíc jsou k dispozici drátové vývody, takže s tím by se dalo dělat víc věcí, třeba pomocí LTC3108 získat napájení pro BT-modul, nebo klíčenku na 433 MHz, a třeba každých 10 s pípnout stav dálkově. Neohlásí se, znamená to, že zhasnul. Nebo jsem už daleko.
OT: to mi připomnělo scénu popsanou v rubrice "Na slovíčko" v AR nějak na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, ostatně zkrátil jsem ji
sem v roce 2008.
To tehdy muselo nažhavit frontu, která tam celou noc čekala, jestli na ně vyjde barevná televize: "my ji nemáme ani doma a baba si ji kupuje už na chatu bez elektriky"...