Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Dnes se mi podařilo vyprat flash-disk 8 GB (asi čínské výroby) v pračce. Už jsem ho v duchu odepsal protože nebyl nijak zvlášť těsně uzavřen - 2 plexi víčka na zacvaknutí, ale po rozebrání ani náznak vlhkosti. A to se motal v bubnu 30 min při 60° a 15 min ve studené. Ještě mě bylo podezřelé co tam pořád rachotí. Po připojení k PC funguje bez závad a bez ztráty dat. Plexi pouzdro je po této akci vyleštěno líp než z fabriky.
Resumé: Čína zvyšuje kvalitu nebo mám víc štěstí než rozumu.
Spíš to druhý.
Přesto už bych mi asi nevěřil a používal ho na méně důležité věci.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
thomas100 píše:...sem jí už mohl strojit pohřeb...
žehem, nebo do země?
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
No je fakt, že prací prostředky jsou asi pěkné svinstvo, když pak vidíte, jak pár dní po vyprání začnou kvést měděné plochy Ale na druhou stranu, pokud se to včas podchytí, tak často stačí vypranou věc pořádně vykoupat v čisté vodě a následně v IPA a funguje to dál. Před mnoha lety jsem takhle zachraňoval kamarádovi mobil, baterie byla pochopitelně na výměnu, ale jinak telefon ještě potom pár let fungoval.
Dodal bych jen, použít destilovanou vodou a pak ten IPA. Obyčejná voda vzhledem k množství všech možných minerálů a dalšího na tohle není zrovna nejlepší.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Mobil, diktafon aj kvalitný stolný telefón - ten bol na tom zrejme najhoršie - zaliaty sladkým čajom. Všetko som vždy bleskurýchlo odpojil od napájania, dôkladne vysprchoval, ešte dôkladnejšie vytrel a vysušil, je tomu pár rokov, všetko zatiaľ funguje - našťastie. Práčku by zrejme neprežili
proč by neměla vypraná flashka fungovat? nejsou tam žádné pohyblivé díly, vinuté díly, vn díly, papírová membrána, dutiny s kontakty, jen dps a hranový konektor. Oplach dps je standardní operací u spousty výrobců a čištění saponátem a kartáčkem a běžný úkon při renovacích elektroniky všeho druhu. Prací roztok není nic moc víc než tenzidy pro rozpouštění špíny a trocha parfému Přetížení při odstřeďování by u tak kompaktního výrobku nemělo vadit.
Tak hlavně bych zdůraznil to, že tam nemůže probíhat žádná chemická reakce jak u telefonu atd., protože tam není žádná baterie. Ta je totiž základ všech problémů.
Opláchl bych to po vodou a očistil pro jistotu zubním kartáčkem a nechal vyschnout za jemné pomocí fénu.