Kontakty relé
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
BTW, obvykle bývají v těchto kontaktech miniaturní vypálené a zoxidované ostrůvky. Tam nějaké leštění a broušení nedává smysl, pokud mají povrchovou vrstvu odlišnou od materiálu kontaktu.
Ten zesilovač je profesionální výrobek nebo samodomo?ZdenekHQ píše:Asi neznáte tu situaci, kdy relé sepne, je ticho, zesílíte, rána a zes hraje...
Ze školy se mi vybavuje něco o vlastnostech kontaktů, třeba pojem "průrazné napětí" a "fritovací proud", případně "spoluchod".
Když jsem ještě pracoval, tak se mi nepodařilo přesvědčit soudruhy vedoucí, že když výrobci nabízejí kontakty pro malé proudy a malá napětí pozlacené a kontakty pro obvyklé proudy a napětí z levnějších materiálů, tak to nedělají proto že by se nudili.
A když na jednom nebo několika málo nových mikrospínačích změřili, že kontakt pro obvyklé proudy a napětí vede i malé proudy a malá napětí, tak to neznamená že tak bude fungovat vždy a všude.
Relátka mají zdvojené kontakty, takže sehnat něco ve stejné kvalitě a rozměrech bude docela sranda. Ale zatím to hraje tak to ještě nechám. Spíš se bojím, že mě jako první čeká výměna všech elytů (jeden už jsem musel měnit) a nastavit klidové proudy (jeden chladič hřeje víc), potáky (jeden už chastí) nahradit odpory...