Počítačový zdroj KME PZ-400 (aneb co si nekoupit)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p4ul

#16 Příspěvek od p4ul »

Můžu klidně i Jamicon. Myslel jsem, že Hitano je lepší.
Takže buď:

Jamicon do +105°C
4x 2200/16V
1x 1000/16V

nebo
Hitano do +105°C
4x 2200/25V
1x 1000/16V
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Funguje ti ventilator (a nie je to nahodu nejaky tichy zdroj)? Lebo ich tam mas nafuknutych dost vela.
Tie velke na vystupoch vymen vsetky, nielen ti nafuknute - aby si to o mesiac nemusel rozoberat znovu.
p4ul

#18 Příspěvek od p4ul »

Měl by to být PZ-400:
http://www.k-mex.com/WebForms/ProductIn ... 0000000055

Aktivní PFC nemá, ventilátor je řízený teplotním čidlem, které je přímo na chladiči.

Mám vzít ten Jamicon nebo Hitano? Vyměním tedy všech pět na výstupu.
Naposledy upravil(a) p4ul dne 04 říj 2007, 19:53, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Tak, uz sme doma. To chladenie je uplne 🤐...
romanv

#20 Příspěvek od romanv »

Myslím že ani nezáleží jestli jsou na 105C, ale aby měly co nejmenší ESR. Čím má ESR menší tím je kvalitnější a taky dražší. Pokud se tam dá obyčejny 105C kondík od chobotu, tak je to na nic.
jandu

#23 Příspěvek od jandu »

Jednou príčinou nafúknutia ellitu je jeho preťaženie napätím. Myslým že v tom zdroji sa kondíky nenafúkli preto, že sú nekvalitné alebo od toho-ktorého výrobcu, ale že zdroj dával vyššie napätie.
Keď sa už rozpráva o tom, od ktorého sú lepšie, je treba povedať, že sa nafúknu aj tie najlepšie /alebo prerazia či rovno vybuchnú/ pri vade zdroja.
romanv

#24 Příspěvek od romanv »

To je možné, ale je to o chování výrobců, ale tam kde to ani neuvádějí tak tam určitě low esr nebude. Stačí si jich pár změřit a porovnat s katalog. listem, žádný z levných co byly zmiňovany výše to určitě nesplňují. Ty se hodí tak za normální usměrňovač. Právě že se nafoukne proto že je tam použito něco co tam nepatří, nebo čínská kopie. U spínaného zdroje čím má kond větší ESR, tak se více zařívá a jde dřív do háje a ani neplní funkci jak má. On nemůže kvůli svým parametrům správně pracovat na té frekvenci co mají sp. zdroje. Mě se docela osvědčily Nippon řady LXZ.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od jef111 »

Jo Nippon je taky dobrý, ale zas jak který (řada?)...
Samozřejmě že se nafoukne každý elyt, poku k tomu má "vhodné podmínky". Nemyslím si ale, že by se nafukovaly kvůli zvětšenému napětí, tyhle zdroje drží napětí celkem v rozumných relacích, kdyby měl velké výkyvy tak nepoběží PC vůbec nebo bude neustále "chcípat". Ty elyty se nafukují prostě teplem, ať už vzniklo vysokým ESR nebo od chladiče kvůli špatnému odvodu tepla.
Ty značky jsem jmenoval proto, že jsou dostupné a mám s nimi dobré zkušenosti. Ale na druhou stranu neznám značku, jejíž elyt bych nikdy vadný nenašel...
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
bu2520

#27 Příspěvek od bu2520 »

elyty se nafukují díky vysoké hodnotě ESR kdy v nich vzniká teplo a odpařuje se elektrolyt čímž
esr stoupá až se začne elktrolyt vařit a přetlakem pukne, jak začne být to napětí víc efektivní a logika to dohání a napětí stoupá. Mám od jednoho čínského výrobce zajímavý tester na PC zdroje, který podle toho za jak dlouho se objeví po zapnutí PG určuje jestli není vada v náběhu některé větve .
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Od napatia sa nenafukli urcite - budu aspon na 10V a 16V a pri takych napatiach by bolo uz cele PC odpalene. Nafukuju sa preto, ze su to smejdy a poddimenzovane chladenie tomu este pomaha.
bu2520

#30 Příspěvek od bu2520 »

kondik píše:Hmmm, nepodelis sa o podrobnejsich informaciach o tom testeri?

takhle to vypadá černý blebanec na chipu a víc dost :-)
Přílohy
PCtester 001.jpg
(69.92 KiB) Staženo 124 x
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“