Dnešní den "Blbec"
Moderátor: Moderátoři
Dnes jsem nakráčel do Mountfieldu, kde mi oznámili, že náhradní díly jsou jedině přes jejich servis. A tam jsem se dozvěděl, že nová lišta by stála 880 Kč, řetěz je tak zničený, že už se nedá nabrousit a nový je za 485 Kč. Je to prostě už 10 let stará mašinka a oni zajišťují jen do pěti let ND. Pak jedině na zvláštní objednání.
Budu stavět pergolu a na řezání rukou už se moc necítím. Takže budu muset investovat do nové elektrické pily. Trochu problém bude rozhodnout se zda zase řetězovou, nebo raději přímočarou šavlovou. Čekají mě trámy až 120 mm.
Na cokoliv nového si asi budu muset dát řetěz se zámkem.
A kutilmile - nelituju tě
A den blbec pokračuje i dnes. Sousedovi přivezli ráno dříví a protože nebyl doma, tak ho po dohodě s ním vysypali před garáž. Bohužel se spletli o barák vedle. Tak do večera asi nevyjedu s autem. Když se vede, tak se vede.
p32 píše:Spoluúčast nemá žádnou logiku, když je problém v rodiči.
Naopak, vysvětlíš, ukážeš jak s nářadím zacházet, jak se o něj starat. A když v důsledku ignorování nebo lemplovství je nářadí nepoužitelné, tak přijde ta spoluúčast. Děti si aspoň uvědomí že neroste na stromech a peníze se sami netisknou. Doma jsem to párkrát takhle udělal a funguje to dobře. Prostě nechci, aby děti to měly stylem "se koupí nový".
Ale je pravda že dětem je 7,9 a 11