Aramis 4244U
Moderátor: Moderátoři
Nejhorší je, když se člověk "zacyklí" v závadách, které si vytvoří sám během opravy...
Úplně si teď nevzpomínám na všechny výrobce v té době, ale na ty co si vzpomínám je podle mne tohle řešení nejméně dobré. Nemožnost dostat normálním způsobem šasi alespoň do svislé polohy předurčuje hodně velkou složitost při pájení. Na ty co si vzpomínám můžu např. vychválit ty ruské, co se otevíraly do strany (akorát hrozilo riziko, že díky tomu transformátoru se to celé převrhne, maďarský VIDEOTON byl taky ve svislé poloze, nebo polská Lilie.
Přikládám schema z Kottka (který jsem stáhnul na oldradio, dle popisku bylo převzato od www.radiojurnal.cz)
Pokud by to přecijen kmitalo, tak zkontrolovat blokovací kondenzátory v MF. Ale kmitající zesilovač by měl něco vybudit za detektorem, takže by obraz spíš šel do černa.
Děkuji za nasměrování správným směrem, budu muset opět vzít do ruky chytrou knihu. Princip té vazby z řádkového rozkladu jsem úplně nepochopil.
Kdyby AVC reagovalo na celkovou amplitudu videosignálu, citlivost přijímače by se s obsahem obrazu měnila.