Znak PHILIPS
Moderátor: Moderátoři
Znak PHILIPS
A tady je i v jiných formátech.
V tomto článku to máš i okótované, tedy, jestli ty kóty přečteš.
Ale těch technologií jde použít víc, třeba odfrézování předlohy z plastu na CNC frézce, ostré kouty doříznout ručně, případně hloubkově odleptat do měděného plechu, pro víc kusů pak otisknout do silikonové formy a odlévat z pryskyřice, jestli to musí být plastické. Nebo zvýšit reliéf galvanoplastikou na plošňáku, aby se dal prázdný prostor vylít libovolnou barvou a přeleštit...
A bacha na jeden detail - loga firem se časem měnila, takže pro maximální přiblížení k originálnímu vzhledu to chce vědět, jaké logo v tom roce výroby platilo.
Kdysi, když jsem na šestsettrojku neměl, a pořídil si málo jetou šestsetjedničku z roku 1976, mi z ní někdo zrovna tohle číslo 601 uloupl. Tak jsem vyleptal na cuprexkartový obdélníček nápis "Karel II.", vybrousil, vyleštil vídeňským vápnem a taky namočil v acetonem ředěném ChS Epoxy1200. Podklad přitom ztmavnul, až zblízka bylo vidět, že je hnědý.
Ta tabulka vydržela bez známek stárnutí 10 let, než mi Karel II. dosloužil na shnilou vlaštovku.
Jednou asi tak v roce 1987 si to prohlížel nějaký turista z NDR, tak jsem mu vysvětlil, že každé správné vozidlo se jmenuje Karel, jedna lokomotiva dokonce má jméno Arcivévoda Karel a po 80 letech stále jezdí...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 83#1135883
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sice by ten přířez stál tak 4500Kč (v poslední době bohužel mají nějakou zdražovací mánii), ale bylo by jich tam hromada, nakonec spočítej si to z plochy 250x490mm + mezery na frézu.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]