Znak PHILIPS

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
vombat
Kontaktovat uživatele:

Znak PHILIPS

#1 Příspěvek od vombat »

Někde na internetu jsem četl, že kdosi v Čechách prodává repliky červených kulatých odznáčků Philips(průměr cca 10mm). Jinak se dají koupit v Holandsku.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RayeR »

Nema nekdo? Jak to aktualne vypada? Dostal jsem info, ze by je mel mit Petr Svoboda, posilal jsem mail a nic... Ja bych potreboval 2 odznacky tvaru "erb"
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Tady je i ve vektorovém formátu, který můžeš použít jako základ pro 3D tisk.
A tady je i v jiných formátech.

V tomto článku to máš i okótované, tedy, jestli ty kóty přečteš.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RayeR »

Diky, ale zrovna na 3D tiskarne (aspon tech levnych co mame v praci) bych to nedelal, pri velikosti motivu cca 10x15mm to bude vypadat hrozne. To uz by bylo lepsi to nechat vyleptat jako motiv na PCB se zlacenou povrchovou upravou (prip. hola med a prestriknout cirym lakem). To muzu ze srandy zkusit, az budu neco posilat do JLC, jen to musim zkonvertit do DWG/DXF aby to slo importnout do Altia...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RayeR »

Tak takhle by to mohlo vypadat na plosnaku, este k tomu cervenou nepajivou masku...
Přílohy
philips.png
philips.png
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

I to jde: kdysi jsme dělali i čísla na přívěsky ke klíčům z cuprexkartu - vyleptat, vyleštit a namočit v epoxydovém laku.
Ale těch technologií jde použít víc, třeba odfrézování předlohy z plastu na CNC frézce, ostré kouty doříznout ručně, případně hloubkově odleptat do měděného plechu, pro víc kusů pak otisknout do silikonové formy a odlévat z pryskyřice, jestli to musí být plastické. Nebo zvýšit reliéf galvanoplastikou na plošňáku, aby se dal prázdný prostor vylít libovolnou barvou a přeleštit...

A bacha na jeden detail - loga firem se časem měnila, takže pro maximální přiblížení k originálnímu vzhledu to chce vědět, jaké logo v tom roce výroby platilo.

Kdysi, když jsem na šestsettrojku neměl, a pořídil si málo jetou šestsetjedničku z roku 1976, mi z ní někdo zrovna tohle číslo 601 uloupl. Tak jsem vyleptal na cuprexkartový obdélníček nápis "Karel II.", vybrousil, vyleštil vídeňským vápnem a taky namočil v acetonem ředěném ChS Epoxy1200. Podklad přitom ztmavnul, až zblízka bylo vidět, že je hnědý.
Ta tabulka vydržela bez známek stárnutí 10 let, než mi Karel II. dosloužil na shnilou vlaštovku.
Jednou asi tak v roce 1987 si to prohlížel nějaký turista z NDR, tak jsem mu vysvětlil, že každé správné vozidlo se jmenuje Karel, jedna lokomotiva dokonce má jméno Arcivévoda Karel a po 80 letech stále jezdí...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RayeR »

Tak neska dorazil balicek z JLCPCB a takhle to Cinan vyrobil. Na zlaceni sem se vyprt, protoze by to zdrazilo vyrobu asi o 30$. Vyriznout z panelu si to musim holt sam. Este bych potreboval kapku toho cireho epoxidoveho laku. Dokonaly to nebude, ale aspon trochu dustojna provizorka nez se mi treba podari sehnat origos z nakeho vraku...
Přílohy
phi.jpg
Philips logo on a PCB
Philips logo on a PCB
Naposledy upravil(a) RayeR dne 18 pro 2021, 23:20, celkem upraveno 2 x.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lukas-Peca »

Neuměl by to číňan aspoň po obvodu vyfrézovat a nechat jen můstky, abys nemusel pižlat tu kulatou hranu? Vypadá to jinak pěkně.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

RayeR
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RayeR »

Asi jo, ale nevim jak by se jim libilo, kdybych mel tech odznacku cely plato. To uz by bylo za nakej priplatek. Navic ve zlate uz by to bylo drahy. A taky ta tloustka PCB 1,6mm neni idealni, chce to tenci, tak na polovinu ci mene. Zkusim to v praci prejet zezadu frezou, dokud je to jeste cely panel...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RayeR »

Tak sem plosnaky rozrezal pasovku a frezou se mi povedlo stahnout tloustku na 0,8mm, to uz vypada dobre...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak tohle by v Čemebu vyrobili s úsměvem, chemicky zlacený, červený a "rozfrézovaný" podle obvodu. A taky přesnější. V technologii by možná nadávali, ale když přežili už mnohokrát mě s prototypama, tak už vydrží všechno.

Sice by ten přířez stál tak 4500Kč (v poslední době bohužel mají nějakou zdražovací mánii), ale bylo by jich tam hromada, nakonec spočítej si to z plochy 250x490mm + mezery na frézu.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RayeR »

No, za 4,5k je to uz kapanek problem, kdyz pro sebe potrebuju 2 kousky. To by bylo levnejsi koupit na aukru 2 radia philips a ty odznacky z nich sloupnout :) Kdybych mel dostatek zajemcu, ze bych vedel, ze udam treba aspon 1 panel 10x10cm (48ks), tak by se o tom dalo uvazovat...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZdenekHQ »

Napadla mě taková blbost - nechat si to vyrobit jako šablonu pro SMT osazování. Bylo by to inverzní, asi by se musely přidat můstky, ale nalepením na vhodný podklad by to bylo docela zajímavý. A asi by to šlo sehnat i prototypově.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RayeR »

Tam by byl problem s tema hvezdickama v lufte a navic by to bylo taky stribrity, takze nevim, cim bych si tim pomohl. Co to zlaceni? Neda se to doma nejak amatersky udelat v nake lazni ci galvanicky s vyuzitim treba pozlaceneho konektoru jako anody?
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“