Broušení skalpelů
Moderátor: Moderátoři
Zkus se Honzy zeptat na vhodnost pro ty skalpely
belsky.br (zav) seznam.cz
edit:
ještě jsem dohledal jeho nabídku
- tomasjedno
To jako píšeš mně? Nechápu, proč. Já jsem něco psal o měnění nebo neměnění geometrického tvaru?kutilmil píše:Pre tomasjedno: Lapovanie je charakteristické tým, že sa nemení geometrický tvar. pokial sa mení geometrický tvar už to nie je lapovanie. čo na tom nechapeš. a ked chces nieco naostrit tak musiš menit geometricky tvar.,
Lícování a lapování ostří funkční koncovky trepanu na transplantaci rohovky je dokonce zařazeno do 6. tarifního stupně. Jsou celkem tarifní stupně 3 až 7 pro chirurgického nástrojaře. No a v té šestce už musí něco umět (asi jako v 8. tarifu na soustruhu). Pokud si to někdo plete se strojním lapováním např. na soustruhu apod., tak je jenom neštěstí s ním dál komunikovat. A lapování nemá s broušením nic společného, broušení mění rozměry a tvar, lapování jen povrch.
A kutilmile - nelituju tě
Rellik píše:Jaký je problém koupit nový ostrý skalpel když stojí cca 250,-kč? Myslím, že dráž vyjde tato diskuze a případné přípravky k tomu určené...
Tak nikde jsem nenapsal, že to je jen jeden skalpel, ono jich je 6 ks a to už pár korun stojí. Navíc jak psal EKKAR, typy s rovným ostřím od kvalitních výrobců nikde nejsou k mání, bříškatý jsou mi k prdu. Navíc oční skalpel je po cca 2-5 metrech řezu plastový fólie zcela tupej.
Asi vyděláváš nadprůměrně ale potom netuším, když tato diskuze podle tebe vyjde dráž než koupě novýho skalpelu, tak proč se vůbec zdržuješ s odpovědí?
A ty přípravky? No tu obtahovací břidlici mám zadarmo a můžu na ní obtahovat i jiný kudly, dláta, hoblík a pod.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A pokud s tím řežeš plastovou fólii, tak proč tímto a ne zalamovacím nožem? Jaká je výhoda ve skalpelu? Krom toho, že je teda ostrý, ale vydrží prd? Nějak to moc nechápu...
Ale asi to dál teda nebudu řešit...