IGBT tranzistory FGA25N120

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sis2

#16 Příspěvek od sis2 »

Souhlas. Asi mu to vrátím s tím, že "na tohle asi nestačím"...
termit256

#17 Příspěvek od termit256 »

Osobne zas tak casto s vykonovymi prvky nedelam, ale s polskymi TME mam velice spatnou zkusenost. Objednaval jsem tranzistory 2x a vzdy sly do kopru.
To uz mam mnohem lepsi zkusenosti s ryze Cinskymi vyrobky. Napriklad nedavno jsem objednal na zkousku tyto tranzistory za cca 40 kacek a opravdu drzi. http://www.semiee.com/e54b90a8-5176-4d9 ... f71f6.html
Zkousel jsem je uplne na hranici SOA (na chvilku) a nebyl narozdil od Polaku problem. Ale vsechny parametry jsem samozrejme nemeril, jen to co jsem potreboval. Co si vzpominam, tak jsem se u vlastni produkce neznamych (pro nas) cinskych firem snad jeste nezklamal, vzdy to jelo podle jejich DS.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Kupoval som v TME zdrojove FETy na opravy a vsetky bez problemov funguju (STW9NK90Z, STW12NK90Z, SPW16N50C3, IPW60R190E6FKSA1, SPP20N60S5, SPA11N80C3, STP7NK80ZFP).
termit256

#19 Příspěvek od termit256 »

Naposled jsem tam kupoval ne uplne levne mosfety (typ si momentalne nevybavuju) v tom sroubovacim pouzdru SOT227. Oba sly do kopru. Objednal jsem je primo u vyrobce Ixys a bez sebemensi zmeny zapojeni jedou bez problemu. Myslel jsem si, ze v takovem ne uplne beznem pozdru se jim nevyplati kupovat pajcy, holt Polsko...
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#20 Příspěvek od PeteBurns »

Presne tak, s tym rozdielom, ze z TME mi nikto peniaze nevratil :D
Michal22

#21 Příspěvek od Michal22 »

Z TME občas beru, zatím jsem nekoupil nic, co by nefungovalo.
Pravda, nekupoval jsem u nch ještě žádné výkonové tranzistory, spíš IO nebo pasívní věci (SMD odpory, varistory, Low ESR elyty).
Když jsem sháněl pojistkové odpory s větší watáží, tak jsem napsal do Royal Ohmu, poslali mi kontakt zase na TME.
Tak nevím, jak moc mají pajcy.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Myslím si, že je to jedno. Jeden je s číňanem spokojený a druhý ne. Za mě bych číňana ve výsledku spíše pochválil. Spíše bych bral jako nespolehlivé cokoliv z VB.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak já jsem taky v TME koupil šrot, když jsem šel jen po ceně. Nebo jsem to nekoupil, protože to mělo cenu raketoplánu. Ale obecně s TME nemám problém.

Ale jestli máte s TME problém, napište na technickou pomoc, to je i.gunka@tme.cz a stěžujte si. Ale napište férově, kde je problém. Já si taky stěžoval třeba na mizerně vodivý a neohebný železný dráty, koupený jako propojky.

https://www.tme.eu/cz/pages/About_Company-Contacts.html
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
oravan

#24 Příspěvek od oravan »

No v poriadku a plošné spoje veď to tak isto robia vo veľkom alebo aj sa dá objednať pár kusov za lacný peniaz a sú celkom dobré .
eleferner

#25 Příspěvek od eleferner »

Jen pro zajimavost, jak se to Uce u IGBT testuje? Gate se uzemni, na C-E se pres odpor/proudovou pojistku pripoji zdroj a zvysuje se napeti, dokud proud nevyskoci?
Mysteri

#26 Příspěvek od Mysteri »

Ono často závisí aj od toho, ako sa vydarí tá - ktorá výrobná séria. Príklad z praxe za posledných 6 mesiacov u nás, vo výrobe: Štyri rôzne data cody u relé od Panasonic (dodávateľ ten istý) dodržanie parametrov: 99%, 95%,30%.75% (1datacod / 1000ks), optočleny Vishay 50%, 45%, 90%, 95%, 90%.....U niektorých výrobcoch uznaná ,,vada" aj po 6 mesiacoch po záruke... U diód, tranzistoroch, procesoroch je to viac-menej spoľahlivé, ale aj tam sa stanú výkyvy, najmä klasické SMT diody , v poslednej dobe aj procesory). Čiže, rovnako to potom vychádza aj u predajcov. Stane sa. Ale ak niekto predáva všetko iba šmejdy, tak tu už ide samozrejme o niečo iné....
sis2

#27 Příspěvek od sis2 »

to eleferner: Jo, tak nějak.
Já to testuju pomocí regulovatelného měkkého vn zdroje.
Základ je trafo z elektronkového rádia s asi 300V na sekundáru a diodový násobič 5x. Primár je napájený z 230V přes regulační trafo. Naprázdno je na výstupu (na zátěži 100Mohm) max. asi 1800V.
Kolektor IGBT je na + výstup násobiče připojený přes odpor 1M. Emitor a G jsou na mínusu. Napětí na kolektoru se měří přes dělič 1:1000 z odporů 100k / 100M (jeden mV na odbočce = 1V na vn výstupu). Jak se reg.trafem zvedá napětí na primáru, roste i napětí na výstupu ... až do určité hodnoty, kde se prakticky zastaví. No a to je Ucemax.
Používám při opravách zdrojů ke kontrole bipolárů, fetů, IGBT, transilů a diod.
Samozřejmě, regulovatelný zdroj vn se dá udělat i jinak...
eleferner

#28 Příspěvek od eleferner »

No moment, vzdyt FGA25N120 maji dle datasheetu zbytkovy proud Ices az 3 mA pri 25 st. C. Pokud je ve zdroji odpor 1M, tak pri 1200 V proud omezi na 1,2 mA, coz je ale porad v norme. Jste si jisty, ze je to spravna metoda mereni?
sis2

#29 Příspěvek od sis2 »

Nevím, jestli je to správná metoda měření, proto jsem uvedl, že takto testuju výše uvedené součástky.
Hodnota proudu asi není příliš důležitá, při 3 mA by to patrně ukázalo o pár voltů více. Podstatné je, že zjistím, kde se v závěrném směru začíná ohýbat V/A charakteristika ... napětí, při kterém začíná v závěrném směru růst proud a blíží se tedy napětí průrazu přechodu.
Asi by se dala do série s 1M odporem zapojit nízkopříkonová LEDka a pak by byla i optická indikace...
microlan

#30 Příspěvek od microlan »

Neměl jsem nikdy problém s TME, vyhovuje mě, že kupuji i jako nepodnikatel,
na rozdíl od RS

Pričištěno od příspěvků místního psychopata.

:potlesk:

//Proč tu není palec nahoru?
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“